Свързани новини

16.01.2017 10:01

Митничари уговарят подкупи в дома на шефа им

Видян 1112 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Митничари от Варна-запад пишели на хартия колко рушвети са прибрали всеки месец в дома на шефа си, разкри говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова  след акцията на ГДБОП и спецпрокуратурата.


 Шестима от 25-те задържани в петък митничари са подведени под отговорност за участие в престъпна група за подкупи. Сред обвиняемите са шефът на пункта и 4-ма началници на смени. Шестият е спедитор. Той обаче е пуснат срещу 5 хил. лв., тъй като издал пред спецсъдия престъпната схема на митничарите. На останалите 5-има им е наложен 72-часов арест.    


 Разследващите намерили 711 хил. лв., за които подозират, че са от подкупи. Голяма част от парите са открили в дома на спедитора.


Шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев обяви, че спедиторите са събирали подкупите за митничарите. Вземали 1500 лв. на контейнер, като благодарение на това инспекторите бързо обратовали документите и освобождавали товарите. “Чрез корупционните практики спедиторските фирми избягвали престоя, както и извършването на евентуална митническа проверка, при която се плаща между 400 и 600 лв. за разтоварване и товарене на стоката”, обясни Гешев. Групата е била подслушвана и следена от близо 5 месеца. “В СРС-тата има всичко, за което един прокурор може да си мечтае”, каза още шефът на спецпрокуратурата.


Директорът на Главна дирекция за борба с организираната престъпност Ивайло Спиридонов обяви, че задържаните митничари са били изключително нагли и конспиративни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева