Свързани новини

16.01.2017 10:30

София планира да купи 20 електробуса

Видян 1232 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Столичната община планира да купи 20 чисто електрически и 20 хибридни автобуса в следващите 1-2 години, съобщи пред БНТ директорът на общинската фирма Автотранспорт Слав Монов.  По думите му возилото изминава 300 километра с едно зареждане, но без използването на климатик. Според изчисленията на общинската компания електробусът ще може да изминава около 250 километра без проблем.


„Най-голямата му полза е екологията. Електробусът е с нулеви емисии, но има и значителен икономически ефект, защото цената на пробега е 0,9 киловатчаса за километър”, аргументира  се Манов. Той обобщи, че това е три пъти по-евтино от дизеловите машини.


19’ припомня, че Столичната община вече пусна  пилотно електрически автобус. Превозното средство обслужва линия 84, която пътува  от центъра до летището. Бусът се задвижва изцяло на ток, като може да измине 280-300 км. само с едно зареждане. В последната година бе тестван в градския транспорт на Париж.


Преди време София изпробва и автобус с батерии, който се движеше по линията на тролей 11.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.