Свързани новини

11.01.2017 17:01

Фандъкова санкционира фирми за непочистен сняг

Видян 1484 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще има санкции, там където е преценено, че фирмите по почистването не са отстранили снега навреме, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия. Тя увери, че се прави всичко възможно и екипите работят денонощно.



"Няма да бъде платено за почистването на Цариградско шосе във вторник вечерта, плащаме само за реално свършена работа", уточни тя. Кметът подчерта, че договорите на общината са направени така, че да се плаща само за резултат. "Най-важното е, че успяваме да запазим града проходим при зимни условия", категорична е тя.



Ваканцията за учениците приключи и от днес децата вече са в час. Фандъкова обясни, че заради изключително ниските температури сградите на училищата не са могли да се стоплят. Заради студа и грипната епидемия е било невъзможно децата да бъдат пуснати в класните стаи.



Кметът обясни, че през зимната ваканция в почти всички училища в София отоплението е било намалено до минимум. С настъпването на много ниските температури, е имало училища, които не са били готови да посрещнат учениците.  "Удължихме ваканцията, за да не се създаде хаос и за да се погрижим за здравето на децата", каза още тя.



Много от директорите на училища в София вече обявиха, че децата ще учат до края на седмицата, но с намалени учебни часове - те ще бъдат по 30 минути.



Няма да се отучва по време на междусрочната ваканция заради допълнителните дни, обявиха вече от МОН. Причината е, че новият закон за училищно и предучилищно образование предвижда до седем неучебни дни през годината при грипна епидемия или прекалено ниски температури.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец