Свързани новини

11.01.2017 10:55

Държавата да социализира бившите затворници, призова Бъчварова

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Трябва да се работи приоритетно с извършителите на битови престъпления. Това обяви вицепремиерът и вътрешен министър в оставка Румяна Бъчварова в ефира на БНТ.


По думите й около 60% от извършителите на този род престъпления рецидивират. Бъчварова посочи, че времето не стигнало да установят мерки спрямо извършителите, след като излязат от затворите, където пребивавали кратко.


Вътрешният министър в оставка смята, че държавата трябва да има механизъм и да положи усилия, хората, които излизат от затвора, да могат да се социализират, да потърсят работа и да имат къде да живеят.


Бъчварова изтъкна, че програмата за противодействие на битовата престъпност, която правителството прие, има финансово обезпечаване и не е за сметка на годишния бюджет на МВР, предаде КРОСС.


Програмата цели да има по-засилено присъствие и успоредно да тече процес по назначаване на сътрудниците по охрана, така че да бъде увеличена числеността на полицейските служители.


Очаква се до края на годината да има нови 3000 полицейски служители в МВР, които ще помагат в борбата с битовата престъпност. Това обаче не означава, че във всяко населено място ще има полицейско присъствие, заяви Румяна Бъчварова.


В някои села ще има патрулиране и въвеждане на други технически мерки за по-интензивно строителство на системи за видеонаблюдение и инсталиране на паник бутони.


За борбата с битовата престъпност се използва и подходът на съвместно сътрудничество с другите институции. Чрез създаването на 255 местни комисии МВР иска да се ангажират всички институции на местно ниво да помагат. Румяна Бъчварова изтъкна, че е много важна ролята на социалните служби, на инспекторатите в образованието, на данъчните служби.


Бъчварова е подготвила списък с неотложни задачи, който ще остави на следващия министър, защото било важно да не спира работата. По думите й, често в МВР се случвало със смяната на ръководството да спира и работата.


Тя увери, че в момента на границата е спокойно и обвърза това с метеорологичната обстановка. Всяка седмица се прави анализ на ситуацията и се определят рисковете, като се следи развоя на събитията в Турция и Сирия.


По отношение на предстоящите избори и кампанията вицепремиерът не вижда възможност да се промени политическият тон и да се избегнат "грозните скандали и кавги на дребно".


Според нея е необходим същностен разговор за политика. Вътрешният министър в оставка каза, че се наблюдава тотално сбъркана концепция за опозиционно поведение. Смисълът на опозицията е да предлагаш алтернативни подходи и решения, смята Бъчварова.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци