Свързани новини

10.01.2017 16:51

Иззеха материали за падналия Боинг на тв екип от Холандия от Донбас на летището в Амстердам

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Незаконно бяха иззети материали на холандски тв екип, завръщаш се от заснемане на репортаж в Донбас, още на летището в Амстердам, съобщи единият член на тима Стефан Бек. Журналистите са разследвали падането на малайския Боинг през лятото на 2014 г., което стана повод за въвеждането на санкции срещу Русия, разширени от Барак Обама, буквално 10 дни преди края на президентството му.
Екипът не само е заснел много интервюта с очевидци, но си е взел за спомен и останки от падналия самолет, които още се търкалят в полята на Източна Украйна. За разлика от комисията по разследване на катастрофата, която и досега не е посещавала мястото на събитието, по което дава мнение и събира информация не от първа ръка и с очите си, а от прочетено и дочуто в медиите.



Изземането на материалите, освен незаконно, е и изненадващо, тъй като екипът е уведомил още преди заминаването си Външното министерство на Холандия за командировката и нейните цели. В този смисъл, Съюзът на журналистите в страната бързо и рязко възрази против действията на полицията и след часове част от отнетото без документ и протокол, беше върнато на екипа. Журналистите обаче се опасяват, че част от притежанията им остават във властите и могат да бъдат манипулирани, а на далите интервю за холандските медии да се случат неприятности в незаконните затвори на украинските тайни служби, които, апропо, за разлика от руските са част от международната комисия по разследването.



Тя отказва да вземе под внимание и доказателствата на производителите на оръжието, с което се предполага, че е свален самолета, защото те недвусмислено посочват посоката, откъдето идват изстрелите по машината – от украинска територия. От своя страна, Киев нито дава записите на ръководителите на въздушното движение от деня на инцидента, нито обяснява по каква причина международен полет е насочен към район, където са се водели бойни действия по същото време.



Всъщност, те не са и престанали, въпреки Минските споразумения. Киев обстреля по над 300 пъти Донбас дори във всеки от дните на коледните празници и то със забранените според подкрепените с подписите на Меркел, Оланд и Путин тежки оръжия, които трябваше още преди година да са оттеглени от зоната на конфликта
, но това бе сторено само от самообявилите се Донцека и Луганска република.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни