Свързани новини

10.01.2017 16:33

40% срив в бг износа на ток за 1 г., просим от Румъния

Видян 1990 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Оскъпяването на електроенергията, заради субсдиите, които България дава на американските ТЕЦ-ове, което скоро ще й донесе стотици милиони глоба от ЕК, тъй като е забранено в ЕС, както и изсипването на огромни суми като подкрепа за без друго супер скъпия ток на ВЕИ-тата ни изтласква от пазара на ток. Само за 1 година статистиката отчита срив от 40%!!! Това е непознат антирекорд през последните повече от 40 години.



Още повече, България винаги е била водещ производител и износител на Балканите и в Югоизточна Европа. Това й носеше стотици милиони евро приходи всяка година. Вчера се наложи да просим ток от Румъния и да го внасяме по каквито ни каже цени. Това вече ни струва много милиони, само че в минус.



Еспортът ни пада от 10,5 млрд. киловатчаса на 6,4 млрд.киловатчаса под вещото ръководство на счетоводителката Теменужка, курдисана за министър на енергетиката.



Напомняме, че затварянето на малките блокове на Козлодуй доведе до нарушаване на енергийния баланс на страната, тъй като АЕЦ произвеждаше 43%, а сега не стига и една-трета от микса. Тъй като енергията му е евтина, а неговите проценти бяха заети от супер скъпия ток на ВЕИ и американските ТЕЦ-ове, крайната цена за потребителите скочи 6 пъти (!!!) за 10 години! Въпреки заклинанията за липсата на необходимост от собствено производство 5 средно студени зимни дни показаха, че енергийната ни система вече не може да смогва с производството си за нуждите на нашия пазар, камо ли да има за износ, какъвто правеше повече от 4 десетилетия в огромни обеми.



Финансово загубите на страната и на населението за десетилетието без малки реактори в Козлодуй се изчисляват на поне 15 млрд. лв. – повече от постъпилите в България еврофондове за 10 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

50 години Volkswagen Golf

50 години Volkswagen Golf

Германският автомобилостроител Volkswagen ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате своите идеи и мисли

Днес може да изпитате повече свобода да изразявате