Свързани новини

06.01.2017 16:01

Сексбомба е „експертът”, опорочил плажните концесии в Министерството на туризма

Видян 18271 пъти | Коментари 0
Гласували 16 рейтинг: 3.6875
много слаба слаба добра много добра страхотна


Сексбомба е "експертът" определящ плажните концесии на Министерството на туризма. Името й е Мария Велкова. Навремето Велкова се разхождаше по бански в предаването Сблъсък. После пък намери работа в екоминистерството, а сега е в Държавен фонд Земеделие. Велкова сподели в ефира на bTV, че за щастие или нещастие тя не се е появявала в „пълния си блясък“ чисто гола по списанията. Клип в интернет показва до каква степен моделката е била искрена. Видеоматериалът е от фотосесия на списание Максим, където е бая разголена. В което не би имало нищо лошо, ако дотам се пускаше плажната й квалификация. Раздаването на най-важните концесии за ивицата в България и то на фирми на бивши силови групировки, вместо на кандидати, предлагащи безплатни чадъри и шезлонги е истински проблем. "Плажните търгове зациклиха, обвити са в безпрецедентно затъмнение и се създава общото усещане, че има едни негодници, които искат да осребрят участието си във властта с последно 10. 7 от 8-те процедури стартираха (изключение е „Бургас-север“, б.а.), сроковете за оценка на офертите отдавна минаха, а до този момент никой не знае какво се случва", пише бургаският сайт Флагман на видната разследваща журналистка Катя Касабова, чийто съпруг е депутат от ПФ. Комисията в Министерството на туризма, която разглеждаше офертите, трябваше да се произнесе в 3-дневен срок от отварянето. Нищо подобно не се случи! 10 работни дни пликовете на участниците стоят отворени в Министерството на туризма, но от столичната улица Съборна 1 не се чува и вопъл. Офертите отдавна са отворени, но за разлика от Закона за обществени поръчки (ЗОП) при концесиите няма изискване другите участници да разпишат документите на конкурентни фирми, за да се гарантира, че книжата няма да бъдат подменени. Към януари 2017 година, никой не знае какъв е съставът на комисиите, оценяващи предложенията.
Голяма част от фирмите, участници в плажните търгове, вече са ангажирали солидни адвокатски кантори, които ще търсят пропуски в процедурите. А такива безспорно има. Публично известни са няколко.

За Поморие-централен, например, е отбелязано в протокола, че двама от участниците не са подали декларации по чл.162, ал.2 от ДПК – за липса на данъчни задължения. Ако една от тези фирми спечели процедурата, със сигурност ще последват поредица от обжалвания от всички други участници и те ще имат основания.

Подобна е и ситуацията с други търгове, които изглеждат минирани и със сигурност ще създадат доста проблеми в следващите няколко месеца, а с това ще поставят под съмнение и нормалното протичане на сезон 2017.

Припомняме, че през декември - след оставката на правителството - стартираха концесионните процедури за осем плажа - Дюни-юг, Обзор-юг, Свети Влас-изток, Нов плаж „Свети Влас, Бургас-север, Къмпинг Нестинарка (Царево), Къмпинг Оазис (Царево) и Поморие-централен. Както личи по имената, това са най-апетитните от 60-те ивици на държавата, а за някои отсега можем да назовем печелившите - все олигарси. Причината е, че от хотели, поради лоу-кост туризма ни, не се печели - пари се свалят от плажовете.

Търговете са за избор на концесионер, който ще стопанисва ивиците в следващите 20 години – изключително дълъг срок, който най-малкото изисква публичност, за да се разсеят всякакви съмнения, че може да има злоупотреби.

Георги Мицов, който е живата история на черноморския туризъм през последните 30 години, написа: "Току-що намерих на улицата една флашка с качен оригинален протокол за избор на концесионер от Министерство на туризма, изчетох го и ще Ви кажа че съм потресен!!!

Първо: За интереса на гражданите и туристите от класацията е изхвърлена фирма, предложила цена за плажните услуги - чадър и шезлонзи - Нула лева! С мотив че това не било цена! Заради това и ако през 2017 година ревете от цените на плажните услуги вече знаете адресата - министър Ангелкова и Баце като министър-председател!

Второ:
Е, към момента, дори и в мрачните Виденови и Берови времена, не бях виждал официален документ-протокол, който се внася за разглеждане и утвърждаване в Министерския съвет със сгрешни числа във формулите!!! Но да оставим тези мили моменти за съда! Трето: Да не говорим за свободните интерпретации на Наредби и Закони в умозаключенията на наетите външни експерти (Защо външни ли, ами сещайте се). Друг е върпосът къде бяха експертите от Министерство на турзма!?

Четвърто: Май е верен слухът за предварително запазените номера в изходящия регистър на Министерството на туризма. Г-жо министър, нали се сещате, че ако ДАНС или прокуратурата започнат да разпитват, вашите чиновници първи ще Ви качат на куката...Сега вече, аз както гражданин съм убеден, че наистина слуховете, че "Мачът е бил предварително свирен!" в интерес на една групичка, кандидатствала, а виждам и успешно спечелила 9 плажа са повече от верни.











Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева