05.01.2017 15:01

Нови морски далавери при Ненчев в оставка

Видян 1805 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още съмнителни сделки в оставка с имоти по морето сключва Министерството на отбраната на обвиняемия член на кабинета Николай Ненчев. Ето разкритие от Поморие на бургаския сайт Флагман: " Министерството на отбраната, със земеделеца Николай Ненчев, обаче е на път грубо да потъпче история и да направи нещо, което 86 години преди него никой друг не е посмял да стори - да извади санаториума от активите на министерството и да го подготви за приватизация.


Разбира се обвивайки всичко това в един лъскав целофан, обяснявайки, че едва ли не това се прави за доброто на санаториума. 


Неадекватните действия на министъра в последните му дни го направиха персона нон грата в Поморие и накараха местните да се вдигнат на бунт срещу решението му. Надеждата на поморийци е, че служебното правителство или следващият военен министър ще отменят това решение.


„Държавата деатакува имот от публична-държавна собственост в частна държавна. Вече търговското дружество „Вита” може да се разпорежда с имота. А изрично волята на дарителя е да дарява собственост на държавата, т.е. държавата даже няма право да се разпорежда с него, а трябва да бъде публична-държавна собственост, да си бъде почивен дом на инвалидите, в случая санаториум.



А с тази промяна на статута на терена от публична в частна-държавна вече най-простичко казано утре дружеството, след като им влезе в активите, теглят един банков заем за възстановяване на сградите примерно, не могат да изплатят заема, и пред банката някой купува имота.


Всички са чисти, сделката е перфектна, само че имотът вече е в частни ръце. И в един момент волята на дарителя е нарушена, защото няма гаранция. А когато е публична-държавна собственост никой няма право да извършва разпоредителни сделки с този имот”, каза пред Флагман.БГ кметът на Поморие Иван Алексиев.


Общината атакува решението на Министерския съвет промяната на статута на терена в съда, тъй като към момента никоя институция не е отговорила на жалбите на градоначалника. От администрацията искат собствеността на Военния санаториум, за да не попадне в частни ръце, а да продължи да функционира, както досега и да служи на обществото, а не да се превръща в хотел (ВИЖ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ).


„Затова минаваме към последно действие да атакуваме постановлението на Министерски съвет. Не ни се искаше, но трябва да пристъпим към това. Месец и половина мълчание, но щом трябва, ще го атакуваме. Днес жалбата ще бъде внесена. Основният мотив на много хора бе, че Община Поморие не е страна. Напротив. Ние атакуваме точно промяната на собствеността и нарушаване волята на дарителя, а тя е Анхиалски градски общински съвет, т.е. Община Поморие, ние сме страна по въпроса. И ще държим да не стане прехвърлянето, докато не излезе решението на Върховния административния съд, категоричен е Иван Алексиев.


Той се притеснява и за персонала, който ще отиде на борсата след 1-ви февруари. Днес работещите във Военния санаториум имали среща с представители на КНСБ, които да им обяснят за правата им. Кметът обаче без заповед от министъра на отбраната не може да бъде допуснат до разговор с тях.


Ако наистина искаха да запазят персонала, трябваше да се влеят във „Вита” ЕООД и на момента да стане прехвърляне на трудовите договори, а от 1-ви януари те да си станат служители на дружеството, което да им поеме заплатите, а не да ги хвърлят на борсата и да ги лъжат, че след като направят ремонта на сградите, ще ги възстановят на работа”, каза още Алексиев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей