Свързани новини

03.01.2017 12:40

Павлова към Радев: Поръчката за тол системата пак ще бъде спряна заради жалба

Видян 2325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Министър-председателя ми разпореди и проведох телефонен разговор с новоизбрания президент Румен Радев, в който му обясних публикуваната и по официален ред от Агенция "Пътна инфраструктура" позиция, че обявената поръчка не е новообявена, а за избиране на изпълнител на тол системата. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, съобщи Агенция Фокус. Разговорът е бил във връзка с изказване на Радев за възобновена обществена поръчка от АПИ за електронна система за тол такси, въпреки препоръката на премиера в оставка Бойко Борисов да се спират обществените поръчки.


 „Това е поръчка, която е обявена преди 9 месеца, още през април 2016 година. Тази поръчка е неколкократно обжалвана, което няколко пъти довеждаше до нейното спиране“, обясни тя. Лиляна Павлова уточни, че по последната жалба по тази поръчка Комисията за защита на конкуренцията се е произнесла в полза на АПИ и, че процедурата може да продължи.


„Както предвижда закона, когато компетентният орган се произнесе в наша полза това ни дава възможността и правото да продължим тази стара обществена поръчка“, коментира регионалният министър в оставка. По думите й продължаването на обществената поръчка се случва след датата 21 декември, на която министър-председателя разпореди да не се обявяват нови поръчки, но категорично това разпореждане негово разпореждане се спазва.


„Обясних всичко това на новоизбрания президент Румен Радев и го уверих, че нито МРРБ, нито АПИ не планираме и не сме обявявали никакви нови обществени поръчки“, заяви Лиляна Павлова.


 „Постъпи нова жалба в Комисията за защита на конкуренцията, току що комисията уведоми АПИ и МРРБ. Жалбата ще доведе до това отново временно да спрем тази обществена поръчка до следващото произнасяне на КЗК по отношение на основателността и законосъобразността на поредната жалба“, каза още тя и уточни, че новоизбраният президент Румен Радев е уведомен и за спирането на поръчката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв