Свързани новини

03.01.2017 09:34

Задържаха 12 души в Истанбул заради атентата на Нова година

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Броят на задържаните във връзка с терористичното нападение в Истанбул на Нова година нарасна на 12 души. Първоначално бе съобщено за осем арестувани за атентата, за който отговорност пое "Ислямска държава". Сред тях не е прекият извършител на нападението, който все още се издирва. 39 са жертвите на атаката, над 60 са ранените, предаде БНР.


Междувременно, специални сили на турската полиция проведоха снощи операция в апартамент в истанбулския квартал Зейтинбурну. Акцията е предприета по сигнал на граждани и е продължила близо 3 часа, но не били открити следи от нападателя и е завършила без арести, съобщиха медиите.


Турски медии разпространиха снимка на мъж, за която твърдят, че е на нападателя и че е била предоставена от полицията. Посочва се, че същото лице преди нападението в Рейна е било забелязано на площада Таксим, където се бяха събрали много хора да отпразнуват новогодишния празник.


В същото време не стихва напрежението в обществото във връзка с нападението. Смята се, че някои проповеди, разпространени от Дирекцията по религиозните въпроси преди Нова година и прокламирани от ходжи, които говорят често и по телевизиите, подбуждат към омраза и враждебност и подготвят почва за нападения, подобни на това в Рейна. Неофициално се твърди, че нападението е имало за цел да сплаши гражданите алевити или алиани, които са религиозно течение.


Турските власти обявиха, че разследват профили в социалните мрежи, подкрепящи тероризма и провокиращи разделение в обществото.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

везни