Свързани новини

03.01.2017 09:30

Радев: АПИ наруши забраната на Борисов за обществените поръчки

Видян 2118 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 

  Решението на Агенция Пътна инфраструктура в самия край на 2016 г. да възобнови обществената поръчка за тол системата за 200 млн. лева без ДДС може да е законно, но е политически спорно. Това написа във Фейсбук избраният за президент ген. Румен Радев.



"Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки", посочва Радев.

 

Публикувамe целия текст на поста му:

 

Съобщение на сайта на Агенция Пътна Инфраструктура (АПИ) от 29 декември 2016г. ни информира, че е възобновена процедурата за възлагане на обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т. Офертите се подават до 17 ч. на 5 януари 2017 г. и ще бъдат отворени на следващия ден – 6 януари, информира още съобщението.

Напомням, че премиерът Бойко Борисов на заседанието на МС от 21 декември 2016г. нареди на своите министри спирането на всякакви обществени поръчки. В случай, че те са неизбежни, министър-председателят заръча те да се консултират с моя екип. Държа да уточня, че въпросната обществена поръчка, обявена в навечерието на празниците, не е консултирана с никого и не може да бъде квалифицирана като „неизбежна“.

Без да оспорвам законността му, намирам това решение за политически спорно. Считам, че правителството и държавната администрация трябва да спазват нареждането на премиера Борисов, който зае отговорна позиция на гореспоменатото заседанието на МС.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец