Свързани новини

29.12.2016 14:10

Борисов: 87 млн. лева отиват за водния цикъл в Добрич

Видян 1325 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 87 милиона лева от бюджета на държавата отиват в Добрич за реализиране на проекта за водния цикъл на града. Това заяви в града премиерът в оставка Бойко Борисов, който присъства на церемонията по подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ за изграждане на водния цикъл на града, предаде „Фокус“.


Съвсем скоро авансът за финансиране ще бъде преведен и по думите на премиера в оставка с тези средства може да бъдат започнати дейностите по изграждане на Пречиствателната станция в село Врачанци. Бойко Борисов съобщи също, че в рамките на този проект ще бъде напълно ремонтирана част от булевард „Добруджа“ от входа на Добрич при квартал „Рилци“ до кръстовището с булевард „Добричка епопея“.


По думите на Бойко Борисов към момента това е път от кръпки. След приключване на дейностите по проекта за водния цикъл ще е напълно обновен булевардът в тази му част. В своето обръщение пред медиите и присъстващите на церемонията Бойко Борисов коментира положението с водоснабдяването в Добрич към момента. Нагледно той демонстрира как примерно от една чаша, пълна с вода, за която гражданите са платили, реално те ползват само 17% от съдържанието. Борисов коментира и фактът, че българите постоянно се оплакват, че са болна нация в буквалния смисъл на думата и това е така, защото са липсвали ефективно работещи пречиствателни станции в страната.


По думите му сега картината се променя, благодарение на подкрепата на държавата и средствата, събрани от контрабанда, се разпределят за реализирането на проекти, като този в Добрич. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева съобщи, че към момента в България е в ход изграждането на 10 пречиствателни станции.


Премиерът в оставка отправи благодарност към Европейската комисия и всички партньори, на национално и местно ниво, допринесли проектът да бъде разработен и да се даде начало на неговото реализиране. Бойко Борисов пожела търпение на гражданите по време на ремонтните дейности и весело посрещане на Новата година.


Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а