Свързани новини

29.12.2016 09:55

Митов: Не е наша работа да разследваме БГ оръжието в Алепо

Видян 1886 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Не е задача на Министерство на външните работи да разследва оръжието в Алепо, ние отговаряме само за международните стандарти, които трябва да се спазват, а ние ги спазваме. Това каза в сутрешния блок на БТВ министърът на външните работи в оставка Даниел Митов по повод обвиненията на Русия, че сме изнасяли оръжие за Алепо.


"Мога да кажа, че си има междуведомствена комисия за експортен контрол, която трябва да отговори на тези въпроси", добави той.

"Трябва да бъде проведено разследване и да се разбере как би могло наше оръжие да стигне дотам. Но Русия има там безброй оръжия. Също така руската държава не участва в нито един световен договор за изнасяне и продажба на оръжие. Русия не може да морализаторства срещу България, защото ние участваме в тези договори", коментира още Даниел Митов.

"Имаме си ясна позиция относно Русия, не разбирам техните обвинения на каква основа се уповават. Русия не ни е враг, става въпрос за интересите на България тук. Русия има своя интерес, но той не е част от българския. От заявките на Румен Радев за мен става ясно, че отношението на страната ни към Русия ще се промени, но няма как да бъда сигурен", посочи още Митов.

 "Външният министър е на мнение, че ние пазим интересите си. Българската икономика е най-малко пострадала във връзка със санкциите, касаещи Русия. Ако България бъде извадена от НАТО, ще е проблем. НАТО е най-големият гарант за сигурността ни", смята той.

КРОСС




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци