Свързани новини

29.12.2016 09:42

Нетаняху осъди речта на Джон Кери за Близкия изток

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини американския държавен секретар Джон Кери, че показва предубеждение към еврейската държава. Нетаняху упрекна Кери, че в момент, в който целият Близък изток е обхванат от пламъци, той произнася силно критична реч срещу Израел, и го нападна, че се е фокусирал върху израелските селища, а е обърнал малко внимание на насилието от страна на палестинците:


Израелците нямат нужда да бъдат поучавани за значението на мира от чуждестранни лидери! Никой не иска мир повече от хората на Израел. Израел остава ангажиран с намирането на решение на различията между нас и палестинците чрез директни преговори.


Американският държавен секретар Джон Кери представи визията на администрацията на Барак Обама за израело-палестинския конфликт и за намиране на решение, в която подчерта, че единственият начин да се осигури дълготраен мир между Израел и палестинците е да се договори двудържавно решение.


 


В комюнике, разпространено след речта на Джон Кери, палестинският президент Махмуд Абас заявява, че е готов за подновяване на мирните преговори с Израел, още в минутата, в която израелското правителство се съгласи да прекрати заселническите си дейности.


Междувременно стана ясно, че израелският главен прокурор е  наредил на полицията да започне разследване за извършено криминално деяние по два случая, засягащи Нетаняху. Това съобщи израелска телевизия.


Не се уточнява за какви предполагаеми нарушения става дума. Нетаняху в миналото отхвърли обвинения, свързани с покупката на подводници от Германия. Медии яха съобщили за потенциален конфликт на интереси, включващ неговия адвокат, припомня Ройтерс.


В информацията на "Ченъл 10" се казва, че един от двата случая, които разглежда главният прокурор Авихай Манделблит, дори не е известен на обществеността.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.