Свързани новини

27.12.2016 14:36

Масови гробове на изтезавани от ИД в Алепо

Видян 1694 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Европейските покровители на т.нар. "опозиционери" трябва да осъзнаят какви са в действителност техните подопечни и да поемат своята отговорност за зверствата", заяви ген.-майор Игор Конашенков.


В Алепо са открити масови гробове на десетки мирни сирийски граждани, измъчвани жестоко от джихадистите. Потресаващата новина съобщи говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, предава РИА "Новости".


"На много от тях липсват части от телата, повечето са буквално застреляни в главата. По всичко изглежда, че това е само началото", заяви Конашенков.


Той подчерта, че всички разкрити факти се документират щателно като тежки военни престъпления на терористите и ще бъдат огласени максимално, "за да осъзнаят европейските покровители на т. нар. "опозиционери" какви са в действителност техните подопечни и да поемат своята отговорност за техните зверства".


"Единствените, които засега не откриваме в Източно Алепо, са т. нар. "спасители доброволци" от "Белите каски", които са тържествено приемани в най-добрите домове в Париж и Лондон и които едва ли не бяха представени за Нобелова награда за мир", отбеляза ген. Конашенков.


"Белите каски" са сирийска неправителствена организация. Според Русия те са близки до терористичната групировка "Джебхат ан-Нусра" и се финансират от британското правителство.


Говорителят на руското МО съобщи още, че в Алепо са открити седем огромни склада с боеприпаси, три танка, две оръдия е две реактивни системи за залпов огън. "Преди да напуснат Алепо, ислямистите са минирали улици, входове на здания, автомобили и дори детски играчки", разкри още ген. Конашенков.


 


По-рано в освободените от терористите райони на Алепо руските военни откриха много фото- и виедоматериали, на които самите терористи са снимали извършваните от тях зверства. Според оцелели джихадистите прибягвали до саморазправа дори при най-малкото подозрение в симпатии към властите в Дамаск.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на