Свързани новини

27.12.2016 11:32

Тръмп: ООН е клуб, където "хората да си прекарват добре времето". Това е "толква жалко"!

Видян 1720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп постави под въпрос ефективността на ООН. Повод е една резолюция против Израел. Тръмп заяви, че световната организация е просто клуб, където хората ”да си прекарват добре времето”, предаде Асошиейтед прес.


"ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората да се събират, да си говорят и да си прекарват добре времето. Толкова жалко!", заяви новоизбраният президент на САЩ в Туитър.


Той направи коментара, след като преди няколко дни Съветът за сигурност на ООН прие резолюция, настояваща за спиране на израелската заселническа дейност, въпреки натиска му САЩ да наложат вето.


В петък Тръмп предупреди, че "що се отнася до ООН, нещата ще се променят след 20 януари", имайки предвид датата, на която той встъпва в длъжност като президент на САЩ.


Тръмп също така влезе в спор с американския президент Барак Обама за това кой би спечелил изборите в САЩ тази година, ако борбата беше между тях двамата.


В телевизионно предаване Обама изрази увереност, че е щял да получи гласовете на мнозинството американци, ако е участвал в надпреварата за президентския пост през 2016 г. с визията, която е следвал през последните осем години.


Тръмп обаче оспори твърдението му, като заяви в Туитър, че "няма начин" за подобно нещо. Той намекна, че причината, поради която Обама не би могъл да спечели отново изборите, е водената от президента политика.


Тръмп изтъкна изтеглянето на работни места от САЩ, борбите във връзка със здравната реформа на Обама и конфликта с "Ислямска държава".


Светът беше мрачен, преди да спечеля - нямаше надежда.


Това пише избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп в официалния си профил в Туитър и отбелязва колко добре се е отразил изборът му и на пазарите, и на коледното пазаруване. Хората били похарчили повече от 1 трилион долара.


 Източник: Епицентър



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.