Свързани новини

27.12.2016 09:32

Германски министър: Дълбока криза в ЕС

Видян 1914 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер изрази силна загриженост за ситуацията в ЕС, предаде рускоезичната редакция на Deutsche Welle.

„Европа, без съмнение, се движи в неправилна посока и трябва бързо да открие в себе си сили, за да се възстанови“, заяви Щайнмайер. Според него ЕС трябва да открие отговори там, където досега не ги е давал. Като основни приоритети министърът определи бъдещата стратегия по отношение на мигрантите и бежанците, вътрешната и външната сигурност, пазара на труда и икономиката.



„Там, където безработицата сред младежта е над 50%, естествено, няма ентусиазъм по отношение на Европа“, констатира външният министър. Той отбеляза, че ЕС няма да реши проблемите си с тези, които виждат изход във връщането към националната обособеност.



Щайнмайер изрази надежда, че след изборите във Франция, Германия и Холандия през 2017 г. навсякъде ще управляват правителства, „които ще са за Европа и няма да допуснат отмятане от процесите на европейската интеграция“, предаде Фокус.


 Междувременно стана ясно,  че германското правителство предлага всички влизащи и излизащи от ЕС да бъдат регистрирани в единна информационна база с пръстови отпечатъци, снимка и лични данни, както се прави в САЩ. Това е заложено в нов план за борба с тероризма след нападението на коледния базар в Берлин, съобщава вестник "Билд", цитиран от БТА.

Управляващите партии от блока Християндемократически/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) предлагат да бъде засилено наблюдението на лица, представляващи потенциален риск, включително чрез електронни гривни. По данни на "Билд" броят на тези хора към момента е 550.

Блокът ХДС/ХСС иска също да бъде активизирано наблюдението на радикални джамии.

Според "Билд" решение за конкретни мерки ще бъде взето през януари от министъра на вътрешните работи Томас де Мезиер и на правосъдието Хайко Маас.

За да бъдат идентифицирани потенциални терористи сред кандидатите за убежище, германските власти възнамеряват да подложат на повторна проверка самоличностите на всички мигранти и те да бъдат вкарвани в база данни със снимка, пръстови отпечатъци, включително да могат да бъдат разпознавани чрез сканиране на ириса на окото.

По границите се предлага да бъдат създадени транзитни центрове, където кандидатите за убежище да се настаняват, докато бъде изяснена самоличността им.

В блока ХДС/ХСС този план среща преимуществено подкрепа, но в ГСДП предизвиква спорове, посочва вестникът.

Германското правителство иска да разреши разполагането на голям брой камери за видеонаблюдение в сгради като търговски центрове и спортни зали.

Възможно е да бъде увеличен срокът за задържане на мигранти, подлежащи на депортация. Към момента той е максимум четири дни, съобщи Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Използвайте деня, за да размислите

Използвайте деня, за да размислите и да се