Свързани новини

23.12.2016 11:45

Плевнелиев изпълни последната поръчка на Борисов- удължи живота на кабинета му, заяви Филип Попов

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Президентът Росен Плевнелиев трябваше да назначи служебно правителство, защото е задължен по закон. Но не е указано в какъв времеви срок да се случи.” Това заяви Филип Попов, народен представител от ПГ на „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ”  пред БНТ. Той обясни, че именно тази празнота, която не задължава държавния глава с конкретен срок е удължила живота на този кабинет, за да бъдат „заметени следите му”. „Видя се докъде ни доведе старото правителство- до казуса „Бокова” и НКЖИ. До всичките далавери, които, дори в оставка, върши този кабинет. И с удължаване на живота му, Плевнелиев върши последната поръчка на Бойко Борисов”, категоричен бе левият депутат.
Субсидията да стига за нормално партийно съществуване, но да не е форма на бизнес



На въпрос, дали трябва да бъде намалена партийната субсидия, Попов отговори, че 11 лева са много, но 1 лев е малко за глас. „Трябва да се намери баланс. От една страна- субсидията да е достатъчна, за да може една партия да функционира самостоятелно и да не зависи от корпоративни интереси, от друга- да не се превръща издръжката й в бизнес”, обясни народният представител. Той припомни, че управляващите са имали възможност да променят размера на субсидията, защото това е залегнало в бюджета за следващата година.



БСП разчете поисканата от хората промяна



Филип Попов обясни, че този парламент е с изчерпан кредит на доверие и  няма времето да промени правилата за гласуване- дали  чисто мажоритарна или смесена система, както и районирането на мандатни райони. По думите му, трябва да бъдат чути експертите, които се занимават с изборна система, дали няма  опасност парламентът да бъде превърнат в национален общински съвет, ако бъде приложен чисто мажоритарен вот.  „Възможно най-скоро трябва да се отиде на избори и първата възможна дата за това е 26 март. Трябва ново Народно събрание, което да се занимае с проблемите на Изборния кодекс”, каза той. Филип Попов обясни, че БСП е разчела нуждата от промяна, която хората са заявили, както на президентските избори, така и на референдума. И именно поради тази причина е предприела стъпки за промяна на устава си, така че: „Всеки член и симпатизант да има по-голяма възможност да е съпричастен при взимане на решения и правене на политики.”



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей