Свързани новини

22.12.2016 14:32

Поръчки за 116 млн. от Ненчев в оставка

Видян 1750 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обществените поръчки в оставки били спрели по волята на премиера. Нищо подобно. Бележат бум! 115,8 млн. лева е стойността на обществените поръчки на Министерство на отбраната за последния месец. Така министърът в оставка Николай Ненчев харчи по 3,83 млн. лв. на ден, става ясно от писмен отговор на министър Николай Ненчев на въпрос на депутатите от Реформаторския блок Петър Славов и Мартин Димитров и Методи Андреев от ГЕРБ.


Справката показва, че за същия период на 2015 г. обществените поръчки за стоки и услуги на ръководеното от Ненчев ведомство са на стойност 50,6 млн. лева, цитирана от Епицентър. Голямата разлика в стойността се дължи и на повечето средства, отделени за доставката на кутии на самолетни агрегати за самолетите МиГ 29 и за доставка на горива.


За самолетните агрегати са отделени 21,8 млн. лева, които идват от централния бюджет. За горива от министерството са похарчили 84,9 млн. лева, а доставките ще бъдат извършвани в следващите 12 месеца.


До края на тази година, Министерство на отбраната ще обяви две процедури за доставка на компютърна техника и лицензи за софтуер за работни станции. Общата прогнозна стойност на тези поръчки е 4,9 млн. лева, уточнява още военният министър в отговора до депутатите.


Не са предвидени нови обществени поръчки за строителство или строителни услуги. В края на 2015 г. поръчки за строителство са били отделени 2,6 млн. лева. През тази година поръчките са само 2 за 24 000 лева.


По време на последното заседание на правителството в сряда, премиерът в оставка Бойко Борисов нареди да бъдат спрени всички обществени поръчки до назначаването на служебното правителство от новоизбрания президент Румен Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв