Свързани новини

21.12.2016 16:42

Газпром нефт откри ново находище в Сърбия

Видян 2454 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Газпром нефт“ откри ново находище с промишлени запаси от 432 хил.тона на територията на Сърбия, се казва в съобщение на руската компания. Компанията Naftna industrija Srbije (NIS), един от най-големите чуждестранни активи в „Газпром нефт“ завърши успешно сондирането на кладенеца Иджош-Х-4, в който на дълбочина от 2268-2287 е открито находището Иджош Север.
Платформата Иджош-Х-4 е била построена на базата на данни от собствено 3D сеизмично проучване и последващият анализ, става ясно от съобщението.
Началният дебит, получен при усвояването на кладенеца е 27,8 тона въглеводороди на ден. Сега новото находище е на етап на опитна експлоатация. Експлоатационното сондиране на Иджош Север ще започне през 2017 г.
„Трудностите при откриването на нови находища на въглеводороди в традиционните нефтодобивни райони, какъвто е Панонския нефтогазов басейн е свързана с търсенето на не много големи залежи. Тези запаси се характеризират с висока степен на геоложка нееднородност, съответно с нетрадиционни капани. Благодарение на повишеното качество на сеизмичните дейности, а също така на взаимодействието между руските и сръбски отдели на „Газпром нефт“, успешността на проучвателните сондажни дейности в Сърбия през 2014 г. съставляват 83%, а през 2015 г. - 100%“, казва директорът на дирекцията за геоложки дейности и развитие на ресурсната база на „Газпром нефт“ Алексей Вашкевич.



Източник: 3Е-news.net
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак

Това е ден за споделяне и грижа към близките

Това е ден за споделяне и грижа към близките. Вашата