Свързани новини

21.12.2016 12:22

Плевнелиев отказа да назначи служебен кабинет

Видян 1667 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правото и задължението да насрочи конкретна дата за предсрочни избори и съставянето на служебно правителство е на новоизбрания президент Румен Радев.
Това заяви президентът Росен Плевнелиев в обръщение към нацията, след като Реформаторският блок му върна третия последен мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

Държавният глава заяви, че отказва да назначи трети служебен кабинет и оставя това право на новоизбрания президент Румен Радев.


 "Положих всички усилия да избегнем предсрочните парламентарни избори. До последния момент се надявах, че парламентарно представените политически сили ще намерят устойчива формула за съставяне на правителство", заяви Плевнелиев. 


"И не защото не мога да направя служебно правителство, напротив, имам опит и ще го направя за дни. И не защото бягам от отговорност, напротив, никога не съм го правил. И не защото се опитвам да сглобя някаква странна коалиция. И това никога не съм си позволил да направя", допълни държавният глава, цитиран от БНТ.

"Двама президенти с две служебни правителства е символ на разделение. И не е това моят път. Избирам европейското и цивилизовано решение - да отстъпя правото на новоизбраният президент Румен Радев да назначи служебно правителство. Така ще гарантираме нормален конституционен цикъл. Редовно правителство ще предаде на едно служебно правителство, което след това ще предаде на ново редовно правителство. И по този начин няма да изпратим погрешно послание и към нацията, и към света", заяви Росен Плевнелиев.

 






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог