Свързани новини

21.12.2016 09:57

РБ върна на президента мандата

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Очевидно конституционната процедура приключва и вървим към извънредни парламентарни избори. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, след като Реформаторският блок му върна третия последен мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание, предаде Фокус.


„Намираме се в конституционна процедура – трети последен опит за съставяне на правителството в рамките на 43-то НС. Искам да ви приветствам с добре дошли и разбира се, да ме информирате какво се случи и какво е решението на ПГ на Реформаторския блок“, каза Плевнелиев в началото на срещата с Реформаторския блок.


Това не е краят на Реформаторския блок, абсолютно по един прозрачен начин пред цялото общество в парламента водихме преговорите, каза Румен Христов.

 „Нищо задкулисно не е имало. Изборите за следващото Народно събрание могат да бъдат насрочени само след разпускане на парламента. Това не може да стане сега, така че това, че са водени преговори, не означава нищо по отношение на срока за провеждане на избори“, коментира Христов.

Той подчерта, че са дали всичко от себе си и са работили 5-6 дни почти денонощно.

 „След като не постигнахме съгласие по отношение на програмата, не искам да казвам кои са „препъни камъните“, защото това означава да фокусирам вниманието върху някои от колегите, които настояваха за част от тези приоритети. Смятам, че трябваше да се направи всичко възможно демократичната, десноцентристката общност в България да продължи да управлява. Реформаторският блок във вида, в който е, е единен. Очакваме добър резултат на предстоящите избори“, допълни Христов. Според него решението кои да са фигурите, които да върна мандата, е било взето от изпълнителния съвет и ПГ.


„Тези, които взехме мандата, същите го и връщаме. Нека да не питаме защо не са били лидерите на Реформаторския блок. Те участваха на официалните преговори, които дадохме между ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и РБ“, коментира той.

Плевнелиев благодари за усилията, които от Реформаторския блок са положили. „Пред очите на целия народ и цялата нация в НС по един много коректен и институционален начин вие водихте преговори. Съжалявам, че тези преговори не доведоха до резултата, на който аз се надявах като държавен глава“, заяви още държавният глава Росен Плевнелиев.

След неуспеха на коалиционните преговори между РБ, ГЕРБ и Патриотичния фронт конституционните възможности за съставяне на нов кабинет от политическите сили в настоящото Народно събрание се изчерпаха. Очаква се към 12 ч. държавният глава да направи изявление за плановете си от тук нататък. Плевнелиев не може да разпусне парламента, тъй като е на края на мандата си, но може да назначи служебен кабинет на мястото на правителството на Бойко Борисов.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци