Свързани новини

21.12.2016 09:30

Борисов да управлява до 22 януари, смята Цветанов

Видян 2003 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Повишаването на пенсиите се е оказало финалната тема, по която партиите, договарящи нов кабинет с мандат на Реформаторския блок, са се разминали. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред бТВ. Според него най-добрият вариант сега е Бойко Борисов да управлява до 22 януари.


След като всички други различия по време на преговорите между Реформаторите, ГЕРБ и Патриотичния фронт били изчистени, останало да се разберат с колко да се повиши минималната пенсия.


Стигнахме до компромисен вариант да се увеличи до 180 лв, с 12-13 процента, което ще струва на бюджета 133 млн. лв. и това беше допустимо, каза Цветан Цветанов. Ответната страна обаче настоявала за 200 лв. минимална пенсия, което ще утежни бюджета с около 1,3 млрд. лв, ако влезе в сила през януари и 900 млн. лв. ако влезе в сила през април, уточни той. Позицията на финансовия министър в оставка Владислав Горанов била, че пенсионният модел не бива да се изменя, но подкрепил повишаването до 180 лв.


Най-добрият вариант в момента е Бойко Борисов да управлява до 22 януари, каза още зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му ситуацията, в което сме изпаднали е прецедент. Той беше категоричен, че БСП не са готови за избори и управление.


Цветанов добави, че премирът в оставка Бойко Борисов отказал да бъде предложен за премиер, тъй като тогава спекулациите ще бъдат по-големи. „Имаше желание от РБ да дадат възможност сегашният премиер да състави кабинет и да бъде внесен за гласуване. Но премиерът отказа да бъде предложен", поясни Цветанов.


По дучите му от ГЕРБ били склонни да дадат министри за нов кабинет.


"Искахме да остане правосъдният министър, енергетиката, социалната политика на Зорница Русинова. Като имена не сме влизали в детайли, само споделихме, че сме в състояние да предоставим министри за бъдещ кабинет. И това със санкцията на Борисов", уточни Цветанов.


Той добави, че е некоректно да се твърди, че има напрежение в ГЕРБ между него и Борисов и няма противопоставяне между двамата.


По повод възстановяването на щетите след взрива в Хитрино Цветанов посочи, че в момента всичко се калкулира и ще започнат възстановителните дейности.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Виктория

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са