Свързани новини

20.12.2016 13:52

Отиваме на предсрочни избори, заяви Цветанов след срещата между ГЕРБ, РБ и ПФ

Видян 2222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Има определени различия, по които не може да стигнем до консенсус, съобразявайки се с обществените нагласи за предсрочни парламентарни избори, не сме в състояние в 43-парламент да стигнем до принципно съгласие по секторните политики. Сегашният парламент не е в състояние да излъчи кабинет и отиваме на предсрочни избори.  Това заяви по време на брифинг в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, след края на срещата между ГЕРБ, РБ и ПФ, на която се обсъждаше възможността за съставяне на кабинет в рамките на този парламент, предаде Фокус.


 „За нас никога не е била самоцел, за политическите партии, които участваха в преговорите, властта. Винаги сме залагали, че трябва да има принципно съгласие, за да може да се обединим и да вървим в остатъка от оставащите две години от сегашния мандат”, добави Цветанов.


 От своя страна, Найден Зеленогорски от РБ заяви, че след като "здраво са поработили" в последните дни, е станало очевидно, че не могат да постигнат ефективно целите си - съдебната реформа и приемане на антикорупционния закон, така, както беше внесен от неговата партия - ДБГ, съобщи Дир.бг. Именно срещу този закон обаче твърдо стоят от ПФ.

 Съпредседателят на ПФ Валери Симеонов пък коментира:

"Бяха положени максимални усилия, налице беше добронамереност, колегиалност, но, за съжаление, не можем да се похвалим с положителен резултат. Знаете какви бяха нашите приоритети - повишаване на пенсиите, мигрантският поток, борбата с престъпността, реформи в енергетиката. Уверени сме обаче, че те ще бъдат реализирани в следващото НС. Поне едно доказахме - че не сме страхливци, които са срещу нагласите на своя народ, а, за съжаление, нагласите вече са за предсрочни избори".


Утре от РБ трябва да върнат на президента мандата за съставяне на кабинет. При това положение Росен Плевнелиев трябва да състави служебен кабинет. Той обаче няма срок за това и е възможно той да избере да не го прави или да протака и така направо новоизбраният държавен глава Румен Радев да състави свой, след като встъпи в длъжност на 20 януари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е идеален ден да се заемете с творчески проекти


Изпълнени с вдъхновение и креативност, днес е идеален