18.12.2016 20:12

Курокава студио: Маринела е със запазена философия

Видян 1409 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изпълнителният директор на японското архитектурно бюро  Kisho Kurokawa Architect & Associates, което участва в изграждането на хотел Витоша Ню Отани през  1974-1979 г., Акира Кумазава разгледа хотела, който вече носи името Маринела и даде висока оценка  за посоката на развитие на обекта и неговата архитектурна стойност. Според него философията на проектиране, вложена от световноизвестният архитект Кишо Курокава е напълно запазена към днешна дата. С оглед на времето, промените, които предстоят са неизбежни и те ще бъдат изцяло съобразени с идеите на японското архитектурно дружество.


В началото на новата година започва реновирането на хотелската част, като свежият дизайн на стаите ще бъде в синхрон с японския минимализъм и с внимание към детайла. Изчистена визия, естествени материали и интериор създаващ усещане за уют, топлина и комфорт ще са основните аспекти в новата визия.


Архитект Акира Кумазава беше изключително впечатлен от интериорния идеен проект за реновиране на хотелските стаи, дело на г-жа Маринела Арабаджиева и го определи като “впечатляващ и уникален, комбиниращ отлично традиционното с модерното изкуство”.


Хотел Маринела успешно е съхранил линията на японската архитектура заложена в построяването на хотела, авторските права принадлежат изцяло на архитектурното бюро Kisho Kurokawa Architect & Associates и в лицето на неговия изпълнителен директор Акира Кумазава  определи хотела като място, което продължава да напомня за добрите традиционни отношения между страната на изгряващото слънце Япония и България.


Архитект Кумазава и мендижмънта на хотел Marinela проведоха и работна среща в японското посолство с втория секретар по икономическите въпроси г-н Хитоши Хатта и г-н Сусуму Уеда. На нея бяха обсъдени бъдещи бизнес проекти и съвместни културни инициативи.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата