Свързани новини

16.12.2016 16:02

Затвор за кражба на 1,5 кг пържоли, а на министри?

Видян 1827 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2,5 години затвор даде съдът на пенсионер, който свил 1,5 кг пържоли. Кой краде пържоли? Гладният човек! В същото време разбираме, че по времето, по което беше транспортен министър, сегашният министър  на туризма – недай, Боже, да остане и в евентуално ново правителство на ГЕРБ с мандата на Лукарски и неговите 4 депутати, преместила парите по готов проект за ремонт на 150-годишната непипната линия Русе – Варна на друго място, където дори не е имало проект. Цената ни е известна: 7 загинали и 29 ранени при гара Хитрино миналата събота. Когато същият министър – Николина Ангелкова, беше залепила на лицето си най-широката усмивка, за да открие заедно с дългогодишната половинка на премиера Борисов – Цветелина Бориславова, ски сезона в нейния собствен курорт Пампорово. Напомняме, че в деня на предишната огромна национална трагедия – взривения завод в Горни Лом, където жертвите бяха 15, същата тази жена се хилеше, но в компанията на Кристиано Роналдо, който бе дошъл за мач у нас. И ако липсата на човещина и елементарно възпитание за министър в България изглежда не е порок, то фактът, че заради пари човек с власт не ще да предотврати смъртта на невинни хора какво е?


Разбира се, това далеч не е единственият министър от този модел. Какво да кажем за споменатия Лукарски, след като многократно вече ни показват кадри от складовете и помещенията за инквизиции на Ислямска държава в Алепо (Халеб), където откриват цели арсенали с произведени в България боеприпаси. Бизнес – ще каже някой. Търговия със смърт, ще отвърнем ние. Не, нямаме нужда от такъв „икономически растеж”, който струва безброй човешки животи, а парите от него отиват през бързо назначавани и уволнявани бордове в неизвестно чии джобове.  Особено, като имаме предвид, че снабдяваната с боеприпаси от нас „сирийска опозиция” започна „арабската си пролет” с обезглавяване на малкото местни православни и разоряването на техните черкви и манастири. Нямаме нужда и от лъжите колко по-добре сме живеели с въпросния икономически ръст, защото ние си знаем най-добре как живеем.


Но може би най-много внимание заслужава вицепремиерът и вътрешен министър Бъчварова. Тя проспа решението на Съвета на министрите от ЕС, според което освен всички някога регистрирани у нас мигранти, които започват да ни връщат от Германия по Дъблинското споразумение, вече ще ни пращат обратно и нерегистрираните – онези, които нелегално са преминали през нашата територия с помощта на очевидно протектираните от властта каналджии. Защо ли не ни показаха как осъждат една едра риба от тях? Както не сме видели и един крупен контрабандист при така силно рекламираната мегаконтрабанда, която сме били излавяли?


Изобщо да не отваряме дума за натрупаните 20 мрд. дългове, понеже 16-те всички ги цитират, но забравят милиардните кредити на БЕХ/НЕК и Фонда за гарантиране на влоговете от последните месеци.


И тези да продължават да ни управляват, така ли? Да имаме второ „реформаторско” правителство?....


Ако цялата работа ни беше супер, както ни обясняват, щеше ли българският пенсионер да влиза в затвора заради глад? Ще кажете – ами с тая съдебна система...Е, да де!


 


Автор: Герб Реформаторски



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес може да откриете, че простите решения са най-ефективни

Днес може да откриете, че простите решения са