Свързани новини

16.12.2016 16:29

Обвиниха още трима мигранти за бунта в Харманли

Видян 1188 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районна прокуратура в Харманли привлече като обвиняеми още трима души – двама афганистански граждани и един иракчанин, за безредиците в Регистрационно-приемателния център в град Харманли. Спрямо тях е повдигнато обвинение за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.


На 24 ноември 2016 г. в Центъра за бежанци в Харманли възникнаха безредици, при които пострадаха служители на МВР, повредено и унищожено бе имущество на Държавната агенция за бежанците.


За тримата чужди граждани има събрани доказателства, че са участвали в тях. Двама от обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „подписка“, а третият, който е непълнолетен – на 16 г., е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.


По същото дело като обвиняеми са привлечени още 18 афганистански граждани, на които им е повдигнато горепосоченото обвинение. 15 от тях са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Окръжен съд - Хасково, а останалите трима, които са непълнолетни са с наложена мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.


Разследването по делото продължава, като се очакват заключенията на назначените от Районна прокуратура - Харманли седем съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-оценителната експертиза за стойността на имуществените вреди, нанесени по време на безредиците в Регистрационно-приемателния център в Харманли.


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева