Свързани новини

16.12.2016 15:26

Изчезналата Катя Асенова била убита

Видян 1345 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Окръжната прокуратура в Разград повдигна обвинение срещу 24-годишен мъж за убийството на 23-годишната Катя Асенова, която изчезна безследно през юли 2015 г.


На 17 юли м.г. младата жена от разградското село Желязковец излязла от дома си около 21 ч. Тогава тя била видяна за последен път от близките си и изчезнала безследно. Семейството звъняло на мобилния й телефон, който давал свободно, а от 18 юли бил изключен. Катя била обявена за общодържавно издирване.


След продължили година и половина издирвателни действия на Областната дирекция на МВР в Разград, под ръководството на прокурор, било разкрито, че младата жена е била убита, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.


Криминалистите задържали 24-годишния Таджер от Желязковец, който направил пълни самопризнания. Младият мъж разказал, че във въпросната вечер е срещнал Катя, която познавал от 3-4 години, около 22 часа. Двамата тръгнали към махалата, където живеел мъжът, но тъй като Катя се страхувала да не ги види някой познат, отишли на възвишение край селото.


Там Таджер поискал сексуални ласки, но младата жена отказала. Тогава 24-годишният мъж започнал да я души. Пред следователите той обяснил, че я стискал за гушата само няколко секунди, но когато я пуснал, разбрал, че е мъртва.


Тогава убиецът пренесъл тялото в близката борова гора. Захвърлил го там, като го покрил с борови игли и шума.


ДНК-анализът по намерените изключително оскъдни човешки останки в землището на село Желязковец сочи, че те принадлежат на момиче с ДНК, какъвто носят родителите на убитата Катя.


Таджер, който в момента изтърпява 6-годишна присъда за грабеж, придружен с опит за убийство на проститутка от Русе, е обвинен в убийство, а до дни обвинителният акт срещу него ще бъде внесен за разглеждане в Разградския окръжен съд.


За първи път в над 20-годишната практика на прокурора по делото е налице случай на тежко криминално престъпление, при който съществуват неопровержими доказателства за убийството и неговия извършител, а е липсвало тялото на убитата, изтъкват от прокуратурата.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения

Днес може да се сблъскате с някои вътрешни съмнения, но