Свързани новини

16.12.2016 10:30

Стойнев: Театърът с мандата на РБ трябва да спре

Видян 1194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Театърът с мандата на Реформаторския блок трябва да се прекрати. Цветан Цветанов определи шансовете за нов кабинет в този парламент като 20 на 80 процента, но според мен са 1 на 99 процента." Това заяви народният представител от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ” Драгомир Стойнев в предаването "Денят започва" по БНТ.

По думите му президентът Росен Плевнелиев също трябва да е малко по-отговорен към нацията в последните дни от своето управление.

„Всички очаквахме Патриотичният фронт да получат мандата за съставяне на правителство, но от Брюксел се скараха на Росен Плевнелиев и той го връчи на Реформаторския блок. Събитията от последните дни показват как е управлявало това правителство - всичко е ставало чрез пазарлъци”, изтъкна Стойнев. Според него само една реформа на правителството на Борисов е направена – да вдигнат стажа за пенсия, така че да не могат хората да се пенсионират.

Депутатът изрази недоумение за казаното от премиера в оставка, че го били хвалили в Брюксел за борбата му с контрабандата, като до този момент не е осъден нито един контрабандист. Той добави, че тази година правителството е намалило значително капиталовите разходи на стойност 1,8 милиарда лева, т.е. е оставило общините без пари за изграждане на инфраструктурата, а така е  можело да се осигурят работни места и да се стимулира икономиката.

Според Драгомир Стойнев изводътот трагедията в Хитрино е, че институциите, които трябва да се грижат за гражданската защита в подобни ситуации, са крайно недофинансирани. „Те нямат нужната екипировка. Знаем, че някои дори сами си я купуват. Техниката е остаряла. Основен приоритет на всички политически сили е да се осигурят нужните средства за подсигуряване на въпросните служби, за да действат по адекватен начин”, добави депутатът.

Стойнев беше категоричен, че настоящият министър на туризма Николина Ангелкова, която беше министър на транспорта в служебното правителство на Близнашки, трябва да даде обяснение защо проектът за модернизация и ремонт на ж.п. линията Русе–Варна, който беше приоритетен в правителството на Орешарски, беше изваден от оперативна програма „Транспорт”.

Драгомир Стойнев обясни и амбицията на БСП да защити земеделските производители от нелоялни търговски практики със законопроект по подобие на такъв приет вече в Румъния и Австрия. „Ако искате да си купите сирене или кашкавал, и ако на продукта е указано, че е произведен в България, то наистина това да е така. Предлагаме големите търговски вериги с оборот над 2 милиона лева да имат определено количество стоки произведени в България. Съответно мляко и млечни продукти – 70%, за месото 25%, пилешкото месо 51%, вино и спиртни напитки близо 75%”, обясни народният представител. Той се аргументира, че процентите са съобразени със статистика от Министерството на земеделието. Освен това само преди дни големите търговски вериги са заявили, че могат да отговорят на изискванията на подобен закон. „Този законопроект беше внесен още преди три месеца в Народното събрание но до този момент ГЕРБ дори не го допускат за разглеждане в Земеделската комисия”, каза Стойнев.

На въпрос за интереса на няколко чужди инвеститори да завършат проекта АЕЦ „Белене”, Драгомир Стойнев категорично заяви, че това потвърждава тезата на БСП, че втората атомна централа е изгодна за България. „Жалкото е, че идеята на ГЕРБ е държавата ни да няма никакво участие в проекта. Ние искаме да има и българско участие в него с поне 10 процента. Видно е, че проектът е печеливш”, категоричен бе бившият енергиен министър.

На въпроса дали се очаква напрежение при реденето на листите на левицата при едни предсрочни парламентарни избори, Стойнев отхвърли подобна възможност. „Желанието на Корнелия Нинова е партията да тръгне по нов път и да събере гражданската енергия. За нас е важно да се чува мнението на структурите. Да се избират личности, зад които хората да застанат. Това не означава, че трябва да бъдат членове на БСП, но трябва да изповядват идеите и ценностите ни. Когато партията се обновява с нови лица, които прегръщат идеите й, можем по-лесно да съберем гражданската енергия”.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак