Свързани новини

16.12.2016 09:32

Борисов постави условия за подкрепа на РБ

Видян 1823 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът в оставка Бойко Борисов обяви в Брюксел, че би могъл да направи ново правителство с мандата на Реформаторския блок (РБ), както те му предлагат. Условието му обаче е да бъде поет ангажимент в кратък срок да се промени Изборния кодекс и да се въведат мажоритарни избори, съобщава БНТ.

Има достатъчно време този парламент да промени изборния закон, съгласно референдума. Ако не им стига време, да се удължи с още един месец. Лесно ще можеме, дали ще оставиме тези министри, дали ще дойдат други, ще се намери вариант. Единственото, за което си заслужава, е да се изчака и да се смени избирателният закон. В противен случай изборите няма да са легитимни. Дължим този разговор, защото трябва да е коректен. Като излезем пред обществото да можем да кажем защо трябва да се отиде на избори. Тук има само едно "ако" – това, което шикалкавят в парламента и искат следващите избори да са по стария избирателен закон, заяви премиерът в оставка, съобщава БНР.

Бойко Борисов заяви, че ще номинира кандидат за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева, само ако има широка политическа подкрепа:

Комисарят в такава ситуация трябва да се предложи или с огромен консенсус в парламента от парламентарните партии, или да се изчака редовно избраното правителство. Нашият комисар трябва да бъде авторитетен човек, ползващ се първо с подкрепа от България, за да получи и в Европейския парламент. Изразил съм становището си на среща с господин Юнкер. И двете съм готов да направя. Аз нямам бърза работа още няколко дни. Ако искат, с удоволствие ще им подкрепя и жена. Не е казано да е жена…

По повод възможността да оглави правителство с мандата на Реформаторския блок (РФ) той заяви, че ГЕРБ дължи среща на РФ и Патриотичния фронт: Благодаря им за успешната работа в много направления - казва го цяла Европа.

Премиерът в оставка подчерта още, че България подкрепя европейската перспектива на Турция: Изрично настоях споразумението с Турция да продължи. Тази точка я извадиха от дневния ред, защото някои крайни позиции на наши колеги от съвета не ни устройват. Преди дни той влезе в задочен скандал с австрийския външен министър Себастиан Курц, който в интервю заяви, че и нашата страна иска замразяване на преговорите с южната ни съседка заради нарушенията на човешките права след опита за преврат, съобщава бТВ.


Източник: Гласове



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева