Свързани новини

13.12.2016 13:21

Бареков: С общи усилия осигурихме 10 млн. евро от ЕП и ЕК за Хитрино

Видян 1096 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Евродепутатът Никoлай Бареков информира в профила си в социалната мрежа "Фейсбук", че е разговарял с комисаря по регионалното развитие г-жа Корина Крецу за отпускане на средства от извънредните европейски фондове за бедствия и аварии за катастрофата в Хитрино. По думите му процедурата за отпускане на средствата вече е задействана.


 Вижте какво още сподели той:


"Снощи в Страсбург в качеството си на български евродепутат разговарях с комисаря по регионалното развитие г-жа Корина Крецу за отпускане на средства от извънредните европейски фондове за бедствия и аварии за катастрофата в Хитрино.


Г-жа Крецу, която е голям приятел на България, е била подробно информирана за ситуацията освен от мен, също от вицепремиера Томислав Дончев и от председателя на Комисията по регионално развитие в ЕП г-жа Искра Михайлова.


Процедурата по отпускането на парите вече е задействана. Г-жа Крецу пое ангажимент пред мен, че решението ще бъде взето от ЕК в най-кратки срокове. Разказах й подробно за броя на жертвите и за огромните опустошения в населеното място.


Днес ще напиша доклад до Комисията по екология, на която съм член, за да поискам извънредна финансова помощ за справяне с последствията от екологичната катастрофа в Хитрино.


Тази сутрин поисках от секретариата на ЕП по време на следващото заседание на Комисията по екологията през януари 2017 да поканим министъра на екологията в българското правителство да докладва за измеренията на щетите от катастрофата в Хитрино. На срещата ще поканим и двамата еврокомисари, които отговарят за тези проблеми - Мигел Ариас Канете и Корина Крецу. Целта е да осигурим европейски средства за трайно обработване на района, за възстановяване на почвата и водата.


По мое мнение на този етап България може да разчита на сума от порядъка на 10 млн. евро, отпуснати от спешните фондове на ЕК."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Вълдобрев и Обичайните

Вълдобрев и Обичайните заподозрени тръгват на лятно турне

Осем града и нов албум с единайсет нови ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне