Свързани новини

13.12.2016 13:42

35 млн. лв. по-малко за железните пътища дал Горанов

Видян 2734 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къде се крие министърът на транспорта? Този въпрос вълнува България, след като ресорният Ивайло Московски никакъв го няма, за разлика от премиера и вицетата Бъчварова и Дончев по казуса Хитрино. Защо? Ами, защото е виновен. 35 млн. по-малко са били отделени от държавния бюджет за поддържане на железните ни пътища тази година – финансовият министър Горанов е резнал парите, но транспортният Московски не е защитил безопасността на хората и влаковете. Това стана ясно от изявление на Марио Нинов, жп експерт на КТ Подкрепа в предаването Денят он ер на телевизия България он ер. Тоталното безхаберие на държавата личи и по факта, че през 2016 г. нямаме нито един дипломиран нов жп инженер. До какво води липсата на финансиране и кадри? Ами до трагедията в Хитрино и още много подобни.


„Всеки ден много влакове из цяла България с опасни товари, като този, чийто взрив отне живота на 7 и рани 29 души в съботната утрин, се разминават с пълни пътнически композиции. Само щастливата случайност е предовратила това да стане и в Хитрино, където въпреки всички правила от години се засичат на малката гара товарният на Булмар, друг товарен и пътнически от Русе – тройна среща. Просто гръмналият влак в събота сутрин подранил и това е предовратило стотици жертви”, разкри главният ревизор по сигурността на БДЖ допреди година Кирил Ангелов пред водещия Кузман Илиев.


Ревизорът разказа още, че скоростта, дори да е била превишена над 40-те позволени километра в час, не е проблем или причина, тъй като и с над 60 км/ч не би имало проблем да премине, а според отлично познаващия трасето експерт няма как тя да е била прекалено висока, тъй като е на отклонение.


Според главния ревизор по сигурността на БДЖ допреди година, веднага след случая в Хитрино се е знаела скоростта на влака и е странно, че четири дни разследването се мотае да стигне до тази тема и да съобщи за какво става въпрос. Той посочи още, че е много странно по каква причина се използват румънски автокранове, вместо притежаваните от България жп кранове, които вършат много по-добра работа, тъй като са специализирани.


И още, Булмар била сред най-стриктните фирми в сектора, даже има собствен орган за сигурността.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще почувствате самоувереност

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще почувствате самоувереност, която ще ви помогне