Свързани новини

13.12.2016 09:45

Кризисният щаб: 10 цистерни са обработени

Видян 1173 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"10 цистерни са обработени, по една ще се работи днес, хората не са спрели през нощта. Имаме напредък. Имаме необходимата техника, надяваме се времето да не ни попречи на операцията", заяви министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова на извънреден брифинг с последна информация за операцията по обезопасяване и изтегляне на цистерните в Хитрино, предаде КРОСС.


"Около 12 часа ще дойде премиерът Борисов с двама шефове на строителната камара и ще стане ясно какъв план ще бъде направен за възстановяване на щетите и домовете на хората. Ще разясним временното им настаняване във фургони, докато се изградят новите им къщи. Работим и по тази линия", поясни тя.


"Вятърът създава сериозни проблеми. Тази нощ цялата планувана работа беше извършена. Всички цистерни все още създават опасност", обясни главен комисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението".


"Не съм аз човекът по разследването, има си служби, които ще съобщят информация. Транспортно-аварийно сме обезпечили процедурата. Цистерните трябва да се приберат на обезопасена площадка на собственика", обясни транспортният министър в оставка Ивайло Московски.


Силният вятър, който духа в шуменско, е помогнал за прочистването на въздуха над Хитрино. Директорът на РИОСВ - Шумен Евелина Шишманова съобщи за БТВ, че по последни данни от 7 часа тази сутрин „всички показатели са 70 - 80 пъти под нормата, т.е. в момента няма вредни, токсични вещества във въздуха и няма опасност за хората". "При вятър разсейването е по-добро и дори да се получи пробив, някакво обгазяване, то ще бъде разсеяно бързо", обясни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за