Свързани новини

12.12.2016 16:27

Губим 5,6 млрд. агрофондове от ЕС?

Видян 2908 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шефът на ДФЗ Румен Порожанов най-вероятно е управлявал без правно основание от 29.12.2015 г. Това се разбира от документи от заседание на борда, който управлява евросредствата в този сектор, където изоставеното в усвояването на фондовете е огромно. България е заплашена да изгуби 5,6 млрд.лв. по различните програми, особено след като документите и фактите вече се разглеждат и в Брюксел.


Според сайта Афера именно на работа там се опитва да се уреди сегашният агроминистър Танева – известна със сделката с Тойотите, купени от неин съученик за ведомството й, но после дарени на НСО, да возят премиера Борисов и Цецка Цачева. А все още действащият шеф на ДФЗ Румен Порожанов изнасял от канцеларията си чували с документи, докладват очевидци. Същият нашумя с 9-цифрени авоари в гръмналата КТБ. За човек, работил само на държавна служба, по време на чието управление в Булгартабак например милионите за реклама там движеше фирма на жена му, работата е бая подозрителна. Но НАП не се занимава с нея, а с наказателни ревизии срещу инакомислещи.


На 29.12.2015 г. решават в едно заседание да се „самосезират“ като възстановят и уволнят предходното ръководство на ДФЗ, което е спечелило делата срещу тях, без то самото да е предприемало каквито и да правни постъпки в тази насока. И така, в нарушение на Кодекса на труда, на специалния Закон за подпомагане на земеделските производители, на Устройствения правилник на ДФЗ и на съдебните решения, „гениите“ от  Управителния съвет на ДФЗ, начело с Танева и Порожанов  изфабрикуват 2 различни протокола, с които решават че са наредили пасианса си. Както се чува и от признанията на Десислава Танева – всичко е направено без да се спазва нито буквата на закона, нито йерархията – да предупреди началника си, защото в ЗПЗП е изрично записано „в съгласуване на министър-председателя, съгласно чл.18, ал.3 от ЗПЗП”.


На практика обаче според правните норми, считано от въпросното заседание два дни преди края на 2015 г., оттогава и досега ръководството на ДФЗ в актуалния му състав е нелегитимно, а издадените от него документи, включително поети плащания и проекти, са нищожни.  


Според последните данни на Министерството на финансите спрените средства на България от ЕС по линия на ДФЗ са 226,4 млн. лв. – колкото бюджета за култура на нацията за цели 2 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева