Свързани новини

09.12.2016 14:41

Тереза Мей унизи външния си министър

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реакцията на премиера Тереза Мей след острите изказвания на външния министър Джонсън за Саудитска Арабия говори за сериозни разногласия между двамата.


Това коментират днес британските вестници.


Джонсън миналата седмица обвини Саудитска Арабия между другото, че воюва чрез марионетки в Близкия Изток.


На конференция в Рим той каза, че някои близкоизточни политици използват религията и напрежението между различните течения в една и съща религия за свои лични цели.


Министърът заяви, че политическото ръководство на най-големите играчи в региона (Саудитска Арабия и Иран) не е достатъчно силно и далновидно, за да погледне извън пределите на шиитския или на сунитския свят.


"Даунинг стрийт" 10 (традиционният адрес на британските премиери) се дистанцира от думите на Джонсън и заяви, че те нямат нищо общо с позицията на правителството.


"Дейли телеграф" нарича станалото безпрецедентен публичен конфликт между двамата политици. Според вестника Мей публично е скастрила министъра си.


"Привържениците на Джонсън в кабинета осъдиха начина, по който се държи "Даунинг стрийт" с министъра, съзряха в това възмутителен опит да бъде унизен член на кабинета", пише всекидневникът. По негови данни Джонсън е бил вбесен от изявлението на говорителя на Тереза Мей.


"Гардиън" също отбелязва, че много депутати консерватори - съпартийци на Мей и на Джонсън, са застанали на негова страна и заявяват, че реакцията на премиера е била неоправдано остра.


"Гардиън" твърди също, че някои симпатизанти на Джонсън са разтревожени и от други забележки на Мей по негов адрес. Според тях тя е предприела вече цяла серия от атаки срещу своя министър.


Вестникът напомня, че Мей публично е отправила към Джонсън най-малко две доста груби шеги, веднъж дори го е сравнила с куче. Финансовият министър Филип Хамънд също го е вземал на подбив.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец