Свързани новини

09.12.2016 13:26

Божинов: Единственото ноу хау, което се пази, е как се защитават олигархични интереси

Видян 1394 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аргументите за секретно ноу хау, което ако бъде разбрано от конкурентите и обществото, фирмите ще загубят позиции- са лъжливи. Пазите  ноу хау само в  защита на олигархични интереси.” Това заяви депутатът от левицата Георги Божинов.


Той даде пример с оползотворяването на моторни превозни средства. По думите му в България организациите, които оползотворяват и имат разрешение, са с два различни статута -  тези, които са доказали, че могат да извършват тази дейност в съответствие със закона и екологичните норми  и други, 6-7 организации, които имат право да събират такса. Социалистът обясни, че таксата се определя от министерството и ако искаш държавата да извърши тази услуга, я заплащаш, ако не- отиваш при тези организации, които имат разрешение. „Те в договореност поддържат цена, близка до таксата от 250 лв, определена от държавата. Близо 10 г. се поддържа това положение”, каза още той. Според него една група от фирми,изпълнили всички условия да оползотворяват автомобили в съответствие с изискванията на закона и са внесли 1 млн. лв. като гаранция, че ще изпълняват условията- не получават разрешение. За да могат 6-те фирми, имащи монополно положение, да прибират от българските граждани една такса за стари и една по-малка такса за нови автомобили.

Георги Божинов се обърна към президента Плевнелиев с апел- при назначаването на служебен министър, той да подпише на фирмите, които са изпълнили всички условия, да работят. Защото същите тези фирми  съдят държавата за  отказ на разрешение, а има осъдителни присъди на трета инстанция и решението не се изпълнява. Според Божинов така ще се възстанови естествената пазарна конкуренция и таксата за хората ще падне 5 до 10 пъти. Към новоизбрания президент Божинов се обърна с думите: "Ако Плевнелиев не го направи, министърът на околната среда и водите назначен от вас, нека да разпише на всички фирми, които отговарят на законните условия и са внесли на таксата от 1 млн. лв.”


 


Янаки Стоилов: Явно няколко души трябва да получат по недопустим начин облаги

„Това, че вносителите не защитават предложението си, говори, че от внасянето му досега може да са постъпили и по-привлекателни предложения”, коментира народният представител от ПГ на левицата Янаки Стоилов. Той допълни и че общините ще разрешават извън индустриални зони да се изграждат площадки за оползотворяване на автомобилите след отпадане на ограничението. „Явно няколко души трябва да получат по недопустим начин облаги, с каквато цел ще се дават тези разрешения”, каза още Стоилов.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Израел нанесе удар по Иран

Израел нанесе удар по Иран

В ранните часове на петък Израел е ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

козирог