Свързани новини

07.12.2016 16:52

Дончев: И Русия може да купи проекта Белене

Видян 1613 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Русия може да купи АЕЦ "Белене", ако предложи добра цена”, стана ясно от отговорите на вицепремиера Томислав Дончев по време на блиц контрола в парламента. Предишното му изявление в бранша беше за нефта, бликнал в Черно море. Точно 40 дни по-късно от френския гигант Тотал не отговарят на 19 минути къде точно се намира находището в нашата зона от Черно море, какви са разкритите залежи, какъв дебит се очаква, как ще бъде транспортирано горивото до сушата и как от сушата до дестинациите на клиентите, както и най-важното – каква концесионна такса може да очаква България, като имаме предвид, че за своето злато вземаме от 0,75% до 2% при 38% в съседна Румъния.


Ето и цялата „обосновка” на – внимание – икономическия вицепремиер Томислав Дончев по темата с проекта Белене: „Ако имате автомобил, от който нямате нужда, не го ползвате или не можете да го издържате, като го препродавате няма да се интересувате от цвета на очите на този, който го купува, а каква цена ще ви заплати."


Не са водени директни разговори за обратно изкупуване от руска страна, поясни обаче вицепремиерът. Всяка страна можела да е потенциален купувач, както Иран, която вече заяви интерес, така и Русия. Директни разговори за препродажба засега са водени само с Иран.


Напомняме, че при загубата на арбитражното дело срещу Русия, по което бяхме осъдени на 620 млн.евро компенсации, Томислав Дончев и финансовият министър Горанов твърдяха, че само от продажбата на оборудването за АЕЦ България не само ще си върне сумата, но и ще реализира печалба.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

телец