06.12.2016 09:42

Фандъкова иска промяна на инструкциите при аварии в метрото

Видян 1286 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Пътниците ще бъдат информирани веднага при възникнали проблеми в метрото, а не до 5 минути, каквито бяха инструкциите досега, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. По думите й, целта е да не се създава паника и притеснения. Тя ще настоява за промяна на инструкцията, но това ще стане след задълбочен анализ и доклад за причините за аварията в понеделник в час пик около 18, когато хората се прибираха от работа.


Движението на влаковете между станциите Сердика и Младост 1 бе спряно, заради счупена контактна релса, а пътуващите продължително време бяха оставени в неведение за случващото се. Движението в участъка беше възстановено около 23 часа в понеделник.


„Никой няма вина за по-късното информиране на пътниците. Машинистът е спазил инструкциите. Първо е подал информация на диспечера, а след това и на пътниците. Това е станало в рамките на около 5 минути”, каза Фандъкова.


„Според мен 5 минути в такава ситуация са прекалено много. За мен това не е правилно. По-добре е още на първата минута пътниците да бъдат уведомявани при възникване на проблем, за да не се създава паника", допълни кметът. По думите й, първоначално се е смятало, че проблемът е в мотрисата и чрез изтеглянето й, движението бързо ще бъде възобновено.


За съжаление, обаче, се оказало, че е повредена контактната релса и влакове не могат да се движат, докато не бъде отстранена повредата, което е отнело повече време спрямо първоначално планираното, обясни Фандъкова.


По тази причина около 21 часа са пуснати допълнително автобуси на градския транспорт, които да извозят хората до квартал Младост, каза кметът. Тя допълни, че въпреки че около 23 часа метрото е било пуснато техническите екипи по поддръжка на съоръжението са работили цялата нощ, за да се гарантира безопасността на пътниците. Кметът е категорична, че изцяло са сменени 21 носача на контактната релса и допълни, че няма забележки към работата на техническите екипи.


Фандъкова се извини на всички пътници, които се преживели неудобство и им благодари за търпението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на