Свързани новини

05.12.2016 16:23

Кремиковци и Овча купел с най-много бездомни кучета

Видян 1897 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-много бездомни кучета има в кварталите Кремиковци и Овча купел, обяви директорът на ОП Екоравновесие - Веселин Асенов. Само през ноември са заловени 413 кучета, като от тях 326 са кастрираните и 87 реваксинирани. Получените сигнали от граждани са 401, като 70% са били за кастриране на кучета.



Според данните на организацията, осиновените от приютите животни за изминалия месец са 98. От там отчитат положителна тенденция, като посочиха, че тази година намерилите дом четириноги са 828, като за сравнение - броят на осиновените кучета за цялата 2015 г. са били 638. Асенов изрази надежда тази положителна тенденция да се запази и продължи и в бъдеще.



По думите му, гражданите продължават да изоставят своите домашни любимци на улицата. Той даде пример с безпризорно оставена немска овчарка - майка на четири малки кученца, за които не е сигурно, че са породисти, заради което са били и изхвърлени.
От ОП Екоравновесие уточниха, че сигналите за бездомни котки са единични и нямало оплаквания от гражданите.



Асенов припомни, че от края на ноември стартира доброволческата инициатива за разходки на кучетата, настанени в приюта в Горни Богоров. По думите му, тя ще продължи и през 2017 г. и има за цел да осигури по-лесната и бърза социализация на кучетата и осиновяването им от приютите. Той напомни, че в часовия пояс от 10.00 до 15.00 часа всеки може са стане доброволец и да разхожда куче от приют.



Асенов информира още, че няма сигнали за отглеждане на бойни кучета на територията на София, какъвто развъдник бе открит наскоро на територията на Пловдив. Той припомни, че отглеждането на четириноги за бой е деяние, инкриминирано от закона. По думите му, няма нито един регистриран случай на територията на столицата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.