Свързани новини

02.12.2016 12:32

Без пари по сеитбооборот до края на годината

Видян 1334 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фермерите остават без плащания по сеитбооборот до края на годината. Това се налага, защото е спряно изпълнението на Наредбата по мярка 214 заради съдебна процедура. При тази ситуация не е възможно да се правят плащания към земеделците, поели ангажименти за изминаващата година. Проблемът ще бъде преодолян след като има окончателно решение по съдебната процедура. Това стана ясно от думите на зам. министърът на земеделието Васил Грудев при откриването на Шестия Национален агро семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите в Пловдив. Прилагането на наредбата беше спряно от съда след обжалване от Асоциацията на агроекологичните производители в България през есента на 2015 г. Това обаче не отменя задължението на стопаните да спазват стриктно поетите ангажименти. След излизане на съдебното разрешение на процедурата, те ще получат средствата си.


Над 12% от общия бюджет на Програмата за развитите на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. е договорен и се изпълнява, обяви още Васил Грудев в Пловдив. Към момента 34% от бюджета на Програмата вече е предоставен на бенефициентите като възможност за сключване на договорите.


„От средата на следващата година земеделските производители ще могат да подават електронно заявленията си при кандидатстване за финансиране по ПРСР“,съобщи още зам.-министърът в оставка. По някои от мерките на програмата дори вече е започнало електронното подаване на документи.


Източник: Агрозона



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак