Свързани новини

02.12.2016 09:32

Каракачанов: ГЕРБ се притесниха, че ще увеличим подкрепата си

Видян 1770 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В момента няма вероятност да стана министър-председател, а ГЕРБ сигурно се притесниха, че ако оглавим кабинет, ще действаме радикално и бързо и това ще увеличи подкрепата ни". Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който неслучайно акцентира върху "подкрепата", каза Красимир Каракачанов пред Би Ти Ви.


"Да, те заявиха, че ще подкрепят патриотите за сформиране на кабинет. Може да гадаем защо мнението им се промени за 24 часа. Най-вероятно притеснението, че ПФ ще действа радикално, бързо и това ще увеличи авторитета ни в обществото, е причината да обърнат позицията си", допълни той.


Каракачанов допусна също, че партия ГЕРБ се е поддала на някакъв външнополитически натиск:


"Знаете, ние критикуваме политиката на Брюксел, смятаме, че Европа трябва да се развива по друг начин. Ние сме за запазване на Европейския съюз, но друг Европейски съюз. Най-вероятно машинката в Брюксел не харесва позиции като тези, които изповядваме ние и подобни партии в Австрия или Франция".


Въпросът не е да подкрепят нас, добави лидерът на ВМРО, предвиждайки, че държавата влиза в 6-7 месеца безвремие: "Нормалното беше да се състави правителство, което да изпълни 4-5 приоритета".


Първото е увеличаване на пенсиите. По думите на Каракачанов нужните пари - 800 млн. лева на година, могат да дойдат от санирането, тъй като са спестени пари. След това справяне с нелегалната емиграция, битовата престъпност, цената на тока и икономиката.


Администрацията трябва да обслужва българския бизнес, а не да го рекетира.


Днес президентът връчва мандата на ГЕРБ и те го връщат още днес, самите те го казаха, обясни Каракачанов. БСП го връща другата седмица. Другата партия, дори да го вземе, има 7 дни да отговори. Към 15-17 декември тези процедурни срокове ще бъдат изтекли.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!