Свързани новини

01.12.2016 16:35

Главатари в тайни преговори с Кремъл за мир в Алепо

Видян 1967 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сирийски бунтовнически лидери водят тайни преговори с Русия за прекратяване на сраженията в Алепо, пише вестник Файненшъл таймс, като се позовава на представители на сирийската опозиция. Британският всекидневник отбелязва, че това показва как Съединените щати може да бъдат изолирани от решаването на един от най-ключовите конфликти в Близкия изток.



Посредник на преговорите, които се водят в Анкара, е Турция, заявиха четирима членове на сирийската опозиция, базирани в контролираната от бунтовници северна част на страната. Основна цел на разговорите е да бъде сложен край на сраженията в Алепо, втория по големина град в Сирия.



Последният разговор между Путин и Ердоган беше в сряда вечер „по искане на турската страна”, както съобщи Първи канал на руската телевизия. Това е смекчило изразената във вторник позиция на Анкара за навлизане в Сирия за свалянето на режима на Асад.



Тайните преговори не са първият случай, когато се срещат представители на сирийските бунтовници и руските власти, посочва Файненшъл таймс. Според добре осведомени източници обаче броят на участващите в преговорите сирийски опозиционери е безпрецедентно голям - признак за това, с кого те мислят, че трябва да постигнат сделка, отбелязва изданието.



Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп нееднократно изрази желание да подкрепи усилията на Путин в поддръжка на Асад в продължаващата повече от пет години гражданска война, с аргумента, че Русия иска да смаже ислямските екстремисти.



В същото време Москва се похвали, че вече владее над 60% от зоната на действие на Ан Нусра в Източен Алепо, където пък подразделението на ИД и Ал Кайда от своя страна мобилизира „всички мъже над 12 г.”, при това независимо от желанието на мирните жители. Това пък се наложи, тъй като повече от 700 войни на терористите дезертираха, предадоха оръжието си на руснаците. Муджахидините обстрелват Западен Алепо и само вчера убиха 8 невинни сирийци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат