Свързани новини

01.12.2016 11:09

Пилотът на разбилия се в Колумбия самолет съобщил за недостиг на гориво

Видян 1270 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пилотът на разбилия се в Колумбия самолет, на чийто борд бе бразилският футболен отбор "Шапекоензе", съобщил преди катастрофата за недостиг на гориво и отказ на електроснабдителната система. Това става ясно от аудио запис на негов разговор с диспечерите, чието съдържание бе публикувано днес в колумбийския вестник "Коломбиано".


"Искаме приоритет за захождане за кацане, имаме проблем с горивото", казва пилотът на втората минута от записа.


След разговора самолетът започва бързо да губи височина. На деветата минута пилотът отново влиза във връзка с диспечерите и съобщава, че "системата за електроснабдяване (на самолета) е отказала напълно и няма гориво".


Три минути по-късно записът спира.


Самолетът на боливийската авиокомпания "Ламия", с който бразилският отбор "Шапекоензе" пътуваше за Меделин за първия мач от финала за Копа Судамерикана, втория по престиж клубен футболен турнир в Южна Америка, срещу местния "Атлетико Насионал", предвиден за днес, се разби близо до колумбийския град в понеделник. По последни данни на борда са се намирали 77 души, сред които 22 футболисти. Шест човека са оцелели.


Боливийската стюардеса Ксимена Суарес, която остана жива след катастрофата, заяви пред вестник "Коломбиано", че разбилият се самолет е бил изправен, но не е бил предназначен за дълги полети.


"Той имаше всички необходими системи, но бе предназначен за кратки, двучасови маршрути, предимно вътрешни. Самолетът бе използван на предела на своите възможности и по неправилен начин", разказа Суарес.


По данни на колумбийския вестник летателният апарат е бил предназначен за полети, непревишаващи 2965 километра. Курсът, при който самолетът се разби, е с дължина 2960 километра.


"Преди падането всичко в самолета се изключи. Той рязко се снижи, а после последва силен удар", разказа оцелялата стюардеса.


 


Източник: КРОСС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева