Свързани новини

01.12.2016 09:32

Борисов: Няма да ни подведе всеобщата лудост

Видян 1642 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще останем като стожер на стабилността и няма да се подведем по всеобщата лудост, заяви премиерът в оставка Бойко Борисов.


Никак не сме се предали, защото вълната идва, отива си и след това идва размисъл, България го е минавала това поне десет пъти и пораженията са били огромни, каза премиерът в оставка Бойко Борисов по време на церемония по връчването на наградите в конкурса "Мистър и Мисис Икономика", организиран от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.


Ще останем - мисля не на тези постове, като стожер на стабилността и няма да се подведем по всеобщата лудост, колкото и да е модерно, защото вие, като работодатели, знаете, че исканията са повече, и едва, когато видите, че компанията е стабилна - има ръст, има договори, тогава вдигате заплати.


Така е и в една държава, но затова има избори - всеки може да каже тогава какво предпочита, обърна се към деловите среди премиерът, цитиран от БТА.


Всеки от вас иска да даде огромни заплати, но като сложите чертата, казвате колко ще струва.


Надали има има някой, който да не иска пенсиите да се вдигат колкото може повече и аз съм "за", продължи премиерът и напомни, че за всеки празник се дават допълнителни средства, когато се видят приходите, когато процесът е устойчив.


Ако сега не взимаме това решение и им казваме - нека да сме сигурни, че през 2017 г. ще има устойчивост, не 300 - 600 лева да станат, кой от нас не го иска, всеки го иска, изтъкна премиерът.


Той напомни, че през последните три месеца има ръст на икономика, но дали тази тенденция ще продължи предстои да се види и по тази причина според него не трябва да се бърза.


Популизмът шества със страховита сила в България, не знам докъде ще се докара, но при такъв здрав гръбнак - стрес тестовете на банките, устойчивото развитие на икономиката, само това ме прави малко оптимист, рано или късно политиците, каквото и да говорят, ще се напаснат към системата.


Защото лесно е отвън да се говори, друго е като се седне с работодателски, синдикални и други организации да договаряш правилата, изтъкна премиерът.


Много е лесно да накарам сега партията да вдигне ръка и да каже - вдигайте пенсии, заплати, за да могат да се спечелят избори, допълни Борисов, но подчерта, че при такова решение ще бъде нарушена устойчивостта на държавата.


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на близките

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят обещава подкрепа и разбиране от страна на