01/02
29.11.2016 17:49

Фандъкова: Плащаме само при изчистени улици

Видян 1303 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Плащаме само при изчистени улици, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова след откриването на Паметника на загиналите полицаи при изпълнение на служебния си дълг в градинката на църквата Свети Седмочисленици.


Тя е категорична, че за несвършена работа ще има санкции за фирмите, които чистят снега от улиците и предупреди, че общината ще плати само при реално свършена работа.  Освен това почистващите фирми ще извършат повторна обработка срещу заледяване на основните улици и булеварди, каза още тя.


„Ако някоя фирма не си свърши работата, тя подлежи на сериозни санкции. Миналата година около 1,5 млн. лв. не са платени на фирмите заради подобни санкции”, уточни Фандъкова.


Кметът припомни, че всички снегопочистващи машини са оборудвани с GPS системи, така че в реално време се вижда движението на автомобилите. По думите й, те са добре оборудвани и имат съответните соли.


От КАТ пък напомниха на водачите на автомобилите, че при шофиране при зимни условия трябва да се спазва по-голяма дистанция и карането със  зимни гуми е задължително.


Заради ниските температури, кризисните центрове за бездомните хора вече са отворени, каза още Фандъкова. Тя призова гражданите, които забележат хора, които няма къде да нощуват, да ги насочват към центровете. Там те ще могат да пренощуват и да получат топла храна.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей