Свързани новини

29.11.2016 16:01

Борисов: ГЕРБ може да подкрепи кабинет на РБ и ПФ

Видян 2008 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Както преди 2 години РБ и ПФ казаха, че няма да се включат в кабинета на ГЕРБ, а ще подкрепят определени политики, така и ние ще постъпим сега. Отговорността вече не е наша. Който иска мандат, да си избере премиера и да си носи отговорност, както аз в последните две години. Оставям отговорността в ръцете на Патриотичния фронт и Реформаторския блок.", заяви Бойко Борисов след края на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев, който заседава над 3 часа вчера.
"Ако решат те да направят правителство - това им го дължа и аз. Аз няма да бъда министър-председател. Аз мога да бъда премиер само, когато е с мандата на ГЕРБ и ГЕРБ е спечелил изборите. Който иска да направи мандат в този парламент трябва да си излъчи премиера и министрите", каза още  Борисов.



Така извънредният КСНС приключи с открехната врата за ново правителство в настоящия парламент, с мандат на ПФ и с подкрепа на ГЕРБ.
19’ припомня, че на 23 ноември Борисов каза, че вече възприема патриотите като опоненти. „Ако им бъде връчен мандат за съставяне на правителство, те няма да получат подкрепа от ГЕРБ”, заяви тогава той.



"Реформаторският блок е за да се търси вариант за използване потенциала на 43-ия парламент и евентуално да се състави ново правителство с дясно-центристки профил." Това коментира след заседанието на КСНС Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на РБ. "Утре (бел. р. днес) ще имаме изпълнителен съвет на Блока и ще обсъдим всички възможности", каза той.



Президентът Росен Плевнелиев каза, че след като първите две политически сили ГЕРБ и БСП са декларили, че ще върнат връчения им мандат за формиране на редовно правителство, третият мандат ще отиде при този с най-голям шанс да направи кабинет.
Той заяви, че ще даде това право на тези, "които ще гарантират и по най-ясен начин поемат ангажимент, че ще направят искрен опит за съставяне на правителство в рамките на това НС”.



Според Плевнелиев в противен случай се очаква нестабилност в момент, в който около страната има много кризи. Това означава да бъде излъчено едно служебно правителство и вероятно при президента Румен Радев – второ.


„Така администрацията ще бъде блокирана”, смята държавният глава. „От всичко, което съм видял, искрено се надявам да се намери формулата това Народно събрание да продължи да работи“, каза Плевнелиев, който зад гърба си има вече две съставени служебни правителства.
„Продължавам да вярвам, че настоящото Народно събрание не е изчерпало потенциала си”, добави той.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева