Свързани новини

24.11.2016 16:27

Майката на Тотев прибрала над 800 бона от обществени поръчки

Видян 3732 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът на Пловдив Иван Тотев е прибрал над 800 бона от обществени поръчки чрез фирмата Плутон 1, чиито едноличен собственик е майка му – Роза Тотева, пише Фронтнюз. Само в рамките на втория мандат на Борисов, тя е спечелила над половин милион лева, възползвайки се от една особена ниша в закона за обществените поръчки - обявяването на специални търгове за предприятия на хора с увреждания. На практика в закона има цял сектор с обществени поръчки, предназначен за фирми на хора с увреждания. Наглед справедливата законова норма още в същата година довежда до бум на регистрацията на фирми на хора с увреждания. Една от стотиците такива е именно компанията на Тотева.



След повторното идване на власт на Борисов, тя е спечелила цели 8 поръчки, предназначени за фирми на хора с увреждания. Общата стойност на търговете, които е спечелила е точно 443 764 лв. без ДДС или 532 516 лв. с ДДС.



Търсачката за обществени поръчки на сайта Бивол показва, че от началото на 2014 до средата на 2015 г. фирмата на Тотева е спечелила обществени поръчки (не само за хора с увреждания) на стойност 752 641 лв.



Първия си и най-голям удар фирмата на Тотева прави с приватизирането на някогашното общежитие и Център за усъвършенстване на строителни кадри. Модернизацията на имота и превръщането му в луксозния хотел Империал, започва след влизането на Иван Тотев в политиката. Цената на реконструкцията е около 10 млн. лв., а изпълнител е  Главболгарстрой – Пловдив . Строителният гигант дори дава 1 млн. лв. заем на една от фирмите на Тотева, с които се осъществява и част от ремонта на семейния гранд хотел.     
По-интересно е обаче времето, в което Тотева получава парите от Главболгарстрой – Пловдив. Това се случва, малко след като компанията получава обществена поръчка от местната управа за строеж на спортна зала Колодрум за над 60 млн. лв.
Междувременно, на вчерашната сесия на Общинския съвет, кметът на Пловдив – Иван Тотев се разплака заради оказвания му натиск от премиера в оставка Бойко Борисов и здравния министър в оставка – Петър Москов.  На заседанието бе приета молбата за напускане на директора на Онкодиспансера – д-р Красимир Вальов. Раковата болница бе спасена от здравния министър само благодарение на Тотев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали