Свързани новини

23.11.2016 17:22

Борисов на разпит за турските ваксини

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  Бойко Борисов се яви на  разпит в Следствения отдел на Софийската градска прокуратура във връзка с разследването на бартера с турските ваксини.


  Борисов беше придружаван от вицепремиера в оставка Томислав Дончев. Нито един от двамата не даде коментар пред журналистите на влизане в сградата на следствието.


Премиерът в оставка  даде показания защо решението за бартера с Турция е взето неприсъствено, така нареченото „решение на подпис”, и ще трябва да разпознае подписа си под решението.


 На излизане от Следствения отдел Борисов заяви, че когато има нещо съмнително, то винаги трябва да се проверява. Ако ни бяха викнали предишните 2-3 месеца, щяха да кажат, че е предизборно. То всяка година има избори, завърши лаконично премиерът в оставка.


Междувременно, източници на афера.бг съобщиха, че при разпитите, които текат по случая с турските ваксини,  в показания, дадени пред следствието е лъснало и името на Лютви Местан  като посредник при сделката с турската страна.


Посредничеството на Местан е било чрез негов много близък роднина. Както е известно лидерът на ДОСТ е в изключително топла връзка с Ердоган, както и с Бойко Борисов и ГЕРБ, което бе потвърдено и на отминалите избори.


След като Лютви Местан е визиран в дадени вече показания, предстои и той да бъде привикан в следствието.


На разпит се яви и бившият вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин, тъй като решението е подписано, когато той беше част от кабинета Борисов 2. 


Припомняме,че преди дни министърът на здравеопазването в оставка Петър Москов бе извикан да дава показания в Следствения отдел към Софийската градска прокуратура, а след това му беше повдигнато обвинение за дарението на 5 млн. БЦЖ ваксини от България към Турция и за приемането на дарение от 100 хил. петвалентни ваксини Пентаксим от Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец

Емоционалното напрежение може да надделее днес

Емоционалното напрежение може да надделее днес,