Свързани новини

22.11.2016 17:36

Бареков: 1/2 милиард откраднати при санирането

Видян 4328 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Направих си труда да проуча с конкретни цифри колко средства са изхарчени за саниране и колко са откраднати, след като Борисов и Павлова обявиха края на шумно прокламираната програма за саниране. Предупредих още преди 3 години, че програмата застрашава живота на нашите родители, на младите българи, на децата ни, защото санирането по герберски не включва възстановяване на вътрешните конструкции на панелните блокове, а напротив. Заради това, че топлоизолацията ги запечатва, от натрупалата се влага връзките ще се уморят в пъти по-бързо и, недай си боже, блоковете ще рухнат само за няколко години.


500 млн. лв. са откраднати по програмата за саниране на сгради. Това не е предположение, това е просто изчисление по данните на МРРБ. Програмата е за 1 млрд. лв. Според министъра в оставка Павлова санираните сгради са точно 2019. Според зам.-министър Николай Нанков средната площ на сграда е 5 600 кв. м. Вземаме пазарната цена на дребно, не тази, която би трябвало да се договори за цял блок. Според офертите санирането на един квадратен метър със съвременни качествени материали струва 40 лв. Тоест, реалната цена за всички 2019 готови сгради по програмата за саниране е 452 256 000 лв. Точно половината от отпуснатите, преведени и изхарчени пари.


Разбрахме, че тарифата на г-н Борисов е 50 % от всеки бизнес. Явно тенденцията е твърда и се повтаря и при държавните поръчки. Това е най-голямата кражба на обществени средства в историята на България. Не е случайно, че ГЕРБ отпуснаха парите за саниране от бюджета, а не разчитаха на европейски средства. Само така може да се избегне контролът на органите по превенция на корупцията в ЕС, които биха надушили такава мащабна далавера. Всъщност ГЕРБ измислиха схема за кражба на обществени ресурси в огромни размери и най-нагло я използваха като коз в предизборните си кампании през 2014, 2015 и 2016 г..


В качеството си на евродепутат ще поискам от ЕК да бъдат изпратени строителни експерти от Германия, които да инспектират качеството на проведеното саниране. Не само заради корупцията и кражбата, но и защото Борисов, Цветанов и Лиляна Павлова са застрашили съзнателно живота на хиляди български граждани.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.