Свързани новини

22.11.2016 14:11

Правят евроармия без нас

Видян 2158 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Страсбург започнаха финалните обсъждания по създаването на единна европейска армия. Както бе любезен да ни информира унгарският премиер Орбан след визитата си у нас, тя не предвижда включването на България, която според стратезите на войската на ЕС ще бъде буферна зона за бежанци от сега и занапред. В зоната на действие и охрана на евроармията ще попадат единствено и само страните от Шенген. Единственото изключение ще бъде направено за Великобритания, тъй като от нея се очакват 420 милиона паунда годишно или 1 милиард лева за финансирането на въоръжените сили на Европа. Политиците на Стария континент ги наричат още „Военен Шенген”.


Ускоряването на проекта, който се обсъжда с години, но досега нямаше конкретни стъпки за задействането му, се наложи покрай анонсираните и преди, и след избирането за президент на Доналд Тръмп негови намерения значително да ограничи американските средства за НАТО, които сега покриват 70% от бюджета на тази организация. Цялостната концепция на новия щатски държавен глава е за преориентиране на външната му политика от Атлантика към Пасифика, тъй като той смята за основен потенциален противник на САЩ не Русия, а Китай. Решението от вчера е ЕС да предвиди средства в размер на около 100 милиона евро за подготовка на армията си още в бюджета за 2017 г. А от следващата я да има организирана войска и да събира определени вноски от държавите – членки за нея.


ЕС най-вероятно ще си назначи и нов комисар. Освен единен външен министър – в ролята е италианката Федерика Могерини, Съюзът ще има и единен ръководител на отбраната, пише британският Дейли Експрес.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.